Degradatie Bargeres definitief na verlies bij Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Bargeres is definitief gedegradeerd naar de 4e klasse. Vorig jaar vrij onverwacht via de nacompetitie in de derde klasse gekomen maar de ploeg wist zich dit jaar niet te handhaven. Veel excuses kunnen worden aangevoerd maar verreweg de belangrijkste is dat de selectie te smal is en er op dit moment te weinig kwaliteit aanwezig is om in de derde klasse een rol van betekenis te spelen.

Voor volgend jaar is het dan ook de beste oplossing om in de 4de klasse te voetballen want er zullen zeker nog een aantal spelers stoppen of vertrekken. Voor Bargeres breken daarom overgangsjaren aan waarbij de vaste kern uit de selectie langzamerhand aan het verdwijnen is en dat nieuwe jeugdspelers de rollen over zullen moeten nemen. Bij Musselkanaal wist Bargeres lang stand te houden.

In de eerste helft was het min of meer een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Bargeres de wind in de rug had. Beide ploegen legden een zeer slechte wedstrijd op de mat en Musselkanaal wist zich in de tweede helft enigszins te herstellen waardoor de druk op de defensie van Bargeres toenam. Uiteindelijk was het Jordy Oost die pas in de 77e minuut de score opende. 1-0. Vervolgens was het Rick Berends die die de 2–0 aantekende en in de blessuretijd viel de mooiste goal van de wedstrijd van Gerwin Schmitz die vanaf ca. 25 meter keeper Niels Kloppenburg verraste. 3-0. Scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam floot een goede wedstrijd.

Bargers startte met de harde wind in de rug en kreeg in de beginfase goede kansen vooral uit dode spelmomenten waaronder een aantal vrije trappen op ca. 20 meter van het doel van keeper Arjan Scholte Aalbes. De gasten wisten hier nauwelijks voordelen uit te halen. De beste kans was al in de 6de minuut voor Musselkanaal. Bij de eerste beste aanval werd Jorn Wiekens op rechts weggestuurd en zijn voorzet belandde bij de geheel vrij staande Rick Berends maar zijn inzet werd geblokkeerd door keeper Niels Kloppenburg en in de rebound kopte de spits in de handen van de keeper. Even later kwam Gerwin Schmitz alleen voor keeper Niels Kloppenburg maar hij verspeelde de bal over de achterlijn.

De wedstrijd werd wat grimmiger en zo moest Jordie Teuben op de bon bij scheidsrechter Joop de Vries na meerdere overtredingen op Reinier Visser en even later was Jordy Oost ook aan de beurt hetgeen de topscorer duur komt te staan vanwege een schorsing in de volgende wedstrijd. Bargeres oogde gevaarlijk maar kon nauwelijks een echte vuist maken. Een vrije trap van Joost Trip moest met de vuisten uit het doel gehaald worden door keeper Arjan Scholte Aalbes. In de slotfase moest Joost Trip ook een gele kaart incasseren en ook hij mist volgende week de wedstrijd tegen Twedo. Op slag van rust kopte Ruben Manning uit een corner nog op de lat.

In de tweede helft leek Bargeres furieus uit de kleedkamer te zijn gekomen. Schoten van Raymond de Groot en Reinier Visser stichtten gevaar. Aan de andere kant moest keeper Niels Kloppenburg een schot van Jorn Wiekens tot corner verwerken. Langzamerhand werd de druk verhoogd door Musselkanaal en kreeg de thuisploeg meer kansen. Jordy Oost mocht vanaf rechts vrij opkomen maar zijn schot ging net naast, uit een corner werd tegen de lat gekopt en Jorn Wiekens schoot uit kansrijke positie over het doel van Bargeres. Nu scoren zo lang uitbleef begon Bargeres ook weer enkele kansjes te krijgen.

Reinier Visser was na een soloactie alleen voor de keeper gekomen maar zijn schot werd geblokt door Arjan Scholte Aalbes. In de rebound mocht Raymond de Groot nog eens aanleggen maar ook hij vond de keeper op zijn weg. Uiteindelijk sloeg Musselkanaal toch nog toe. In de 77ste minuut beging Bargeres weer eens een foutje in de defensie door de bal in het centrum te spelen. Nu was het wel topscorer Jordy Oost die kon profiteren en genadeloos de trekker overhaalde, 1 – 0. In de slotfase kwam Musselkanaal zelfs nog op de 2 – 0 door Rick Berends en een schitterend afstandsschot in blessuretijd van Gerwin Schmitz bracht de eindstand op 3 – 0. Gezien met name de verhoudingen in de tweede helft een terechte uitslag. Musselkanaal houdt hiermee nog zicht op de nacompetitie of zelfs direct klasse behoud. Bargeres is gedegradeerd maar dat wisten we eigenlijk al na de winterstop.