Degradatie Bargeres definitief na verlies bij Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Bargeres is definitief gedegradeerd naar de 4e klasse. Vorig jaar vrij onverwacht via de nacompetitie in de derde klasse gekomen, maar de ploeg wist zich dit jaar niet te handhaven. Veel excuses kunnen worden aangevoerd maar de belangrijkste is dat de selectie te smal is en er te weinig kwaliteit aanwezig is om in de derde klasse een rol van betekenis te spelen.

Voor volgend jaar is het dan ook de beste oplossing om in de 4e klasse te voetballen, want er zullen zeker nog enkelel spelers stoppen of vertrekken. Voor Bargeres breken daarom overgangsjaren aan waarbij de vaste kern uit de selectie langzamerhand aan het verdwijnen is en dat nieuwe jeugdspelers de rollen over zullen moeten nemen. Bij Musselkanaal wist Bargeres lang stand te houden. In de eerste helft was het min of meer een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Bargeres de wind in de rug had.

Beide ploegen legden een slechte wedstrijd op de mat en Musselkanaal wist zich in de tweede helft enigszins te herstellen waardoor de druk op de defensie van Bargeres toenam. Uiteindelijk was het Jordy Oost die in de 77e minuut de score opende. 1-0. Vervolgens was het Rick Berends die die de 2–0 aantekende en in de blessuretijd viel de mooiste goal van de wedstrijd van Gerwin Schmitz die vanaf ca. 25 meter keeper Niels Kloppenburg verraste. 3-0. Scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam floot een goede wedstrijd.