HOC-Schoonebeek gestaakt in de 83e minuut

ODOORN - Afgelopen zondag moest Schoonebeek uit naar HOC in Odoorn. HOC doet nog mee voor de bovenste plaatsen terwijl Schoonebeek eigenlijk al uitgespeeld is. De hoofdrol werd volledig opgeëist door scheidsrechter Boorsma uit Assen, hij staakte het duel in de 83e minuut bij een 0-0 tussenstand.

De wedstrijd is kort samen te vatten; een gelijkopgaande eerste helft en een tweede helft waarin HOC steeds sterker werd, maar Schoonebeek bleef overeind mede dankzij kunst- en vliegwerk van doelman Martin Berens. Na de rust maakte scheidsrechter Boorsma een hypernerveuze indruk en negeerde de Schoonebeek assistent scheidsrechter herhaaldelijk. Hij floot steeds opzichtig veel in het nadeel van Schoonebeek. Het toppunt was in de 83e minuut toe een verdedigend uitstekende en correcte interceptie van Johan Bos werd beoordeeld met een strafschop.

De verontwaardiging bij Schoonebeek was groot, en toen begon de leidsman ook nog met OW’s richting Schoonebeek te strooien. Trainer Arends liep het veld in om zijn spelers te kalmeren, maar kreeg rood omdat hij “een vlakke hand in zijn rug voelde” die volgens hem van de trainer was. Dit werd overigens door Arends en de spelers ten stelligste ontkend. De scheids wilde na 10 minuten hervatten met trainer Arends achter de omheining. Deze voelde zich echter onrecht aangedaan en niet achter de omheining wilde. Vervolgens werd de wedstrijd definitief gestaakt