SVBO bezig aan misschien succesvolle eindsprint

EMMEN - In de zondag 1e klasse F deed SVBO goede zaken door de uitwedstrijd bij buurman vv Emmen met 2-1 te winnen. Na een gelijk opgaande eerste helft waarin beide ploegen maar matig voetbal lieten zien werd de ruststand 0-0.

Na de hervatting was het SVBO dat wist waar het om ging en dat was drie punten pakken om in de race te blijven voor lijfsbehoud terwijl vv Emmen al zeker is van de nacompetitie. Via Quintin Brands nam SVBO al snel een 1-0 voorsprong en leek het een gelopen zaak te worden, vooral nadat Janiek Arends wegens een tweede gele kaart met rood kon vertrekken.

Niemand snapte echter waarvoor hij overigens geel heeft gekregen. In ondertal leek vv Emmen overlopen te worden, maar het verkocht haar huid nog duur. Terwijl SVBO al voorzichtig aan de overwinning begon te denken sloeg vv Emmen toch nog vijf minuten voor tijd. Alex Blekkink wist de baal uit een voorzet van dichtbij in de korte hoek langs doelman Lennon Ebeltjes te plaatsen. 1-1 De droom van SVBO leek daarmee in duigen te vallen, maar het gooide er nog een schepje bovenop. In de extra tijd kreeg het dan toch nog loon naar werken. De Emmer verdediging werd via een counter uitgespeeld en doelman Ronald Falke moest ver uit zijn doel komen. Middenvelder Ruben Kaiser was net iets eerder bij de bal en met een precisie van een Zwitser horloge plaatste hij de bal van ver in het verlaten doel. 1-2 en dat werd ook de eindstand. SVBO leeft nog en kan zich nog veilig spelen in de komende twee nog te spelen wedstrijden en doet zelfs nog mee voor de derde periode.