Sc Erica verliest van Hoogeveen

HOOGEVEEN – In de zondag 1e klasse F liep Sc Erica tegen een gevoelige 3-1 nederlaag op in en tegen Hoogeveen. De thuis die nog steeds in de race is voor de nacompetitie nam in de 6e minuut een 1-0 voorsprong via een treffer van Dave Padding.

Nu had Sc Erica via Robert Torenbosch zeven minuten later wel een antwoord zodat het na drie kwartier spelen 1-1 stond. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft probeerde Hoogeveen de wedstrijd te beslissen, maar Sc Erica wist lang stand te houden en leek op weg om een belangrijk puntje mee te nemen uit Hoogeveen. Het mocht echt niet zo zijn. Hoogeveen sloeg in het laatste kwartier toch nog even flink toe.

In de 82e minuut scoorde Dave Padding zijn tweede treffer in deze wedstrijd en bracht zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Bij Sc Erica knakte er toen iets en gaf Hoogeveen de mogelijkheid om uiteindelijk via een doelpint van Jarno Prins valk voor tijd de eindstand naar 3-1 te tillen. Een terechte nederlaag volgens Sc Erica trainer Claus Boekweg, maar met nog twee wedstrijden te gaan tegen Bergum en kampioen Achilles 1894, heeft Sc Erica nog steeds alles in eigen hand heeft om de nacompetitie te ontlopen.