Drenthina heeft eindsprint te laat ingezet

DRACHTEN – In de zaterdag 1e klasse E heeft Drenthina plotseling het gevoel van winnen weer terug. Na de winst op Blauw Wit 34 werd nu Drachtster Boys op eigen veld in Drachten te kijk gezet door met 2-0 te winnen.

De mannen van trainer Gerrie Benes wilden toch nog laten zien wat er in de ploeg zit. De overwinning kreeg al in de eerste helft gestalte door de openingstreffer van Thom Alders in de 24e minuut. 0-1 en Drenthina ging door en tien minuten later werd het zelfs ook nog 0-2 door een treffer van Mark Lubberts.

Dat werd ook de eindstand die zelfs nog veel groter had kunnen zijn. Tom Brinks, Roland Koops en Max Alders hadden de overwinning nog meer kleur kunnen geven, maar wisten grote kansen niet te verzilveren. Doordat Leeuwarder Zwakuwen een puntje pakte tegen Blauw Wit’34 is de degradatie een feit, maar Drenthina gaat voor een waardig afscheid uit de 1e klasse E. Eindstand in Drachten 0-2.