Mark Rabbers van Twedo schiet laatste wilskracht Bargeres aan flarden

EMMEN - Twedo deed uitstekende zaken bij Bargeres en heeft met de overwinning op Bargeres nog goede uitzichten op klasse behoud. Voor Bargeres was vorige week het doek al gevallen. Toch startte de selectie van trainer Peter Timmer voortvarend. Met 6 spelers uit lagere elftallen moest de trainer nog wel even puzzelen om een elftal op de been te brengen.

In de eerste 20 minuten was het nog een redelijk gelijk opgaande strijd. Toen moest Bargeres noodgedwongen een wissel toepassen. Patrick Schuttrups moest het veld verlaten vanwege een hamstringblessure en daarna ging het snel mis. Mark Rabbers maakte in de 23ste minuut de openingstreffer nadat hij aangespeeld werd door de ook al ingevallen en prima spelende snelle 16 jarige Iwan Immink, 0 – 1. Vanaf de 37ste minuut was Bargeres de controle helemaal kwijt waardoor in 8 minuten 4 goals vielen waarvan 3 van Mark Rabbers en 1 van Jasper Emming. Vooral na de 0 – 2 gingen de hoofden van de spelers van de thuisclub hangen en was het prijs schieten voor Twedo.

In de rust werd geprobeerd door trainer Peter Timmer het sentiment om te draaien. In de tweede helft kreeg Twedo nog vele kansen om de uitslag te vergroten maar de gasten waren niet gedisciplineerd genoeg om de score op te voeren. Bargeres probeerde nog wat terug te doen en zowaar de strijdende Leon de Labije en vooral ook Raymond de Groot probeerden er nog wat van te maken. Uiteindelijk scoorde Twedo nog de 0 – 6 door een doelpunt van Dimitrios Lazaridis en in de eindfase werd Raymond de Groot nog beloond door de enige tegentreffer te scoren, 1 - 6.

Scheidsrechter Jasper Ottens had het deze middag niet moeilijk en deed deze sportieve wedstrijd af zonder gele kaarten. Het slechte gevoel van de eerste helft was hierdoor enigszins weggeëbd bij de thuisploeg en Twedo rekende alles bij elkaar met de verschillende scenario’s om degradatie te voorkomen. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Zwartemeer uit en dan zit er een zwaar seizoen op voor Bargeres. We zullen het dan ook maar feestelijk afsluiten met een barbecue om volgend seizoen weer met frisse moed te kunnen starten in de 4de klasse.

Doelpunten:
23./37./40./45. Mark Rabbers, 0 – 1/0 – 2/0 – 4/0 – 5. 38. Jasper Emming, 0 – 3. 62. Dimitrios Lazaridis, 0 – 6. 88. Raymond de Groot, 1 – 6.