Valther Boys laat geen spaan heel van Buinerveen.

BUINERVEEN - Valtherboys liet op deze zonnige zondagmiddag in de vijfde klasse E, Buinerveen alle hoeken van het veld zien. Het was een wedstrijd waar ValtherBoys de gehele wedstrijd de betere ploeg was, gezien de ranglijst is dat ook wel verklaarbaar.

Trainer Ludie Hulshof van Buinerveen, verdiend alle respect om iedere zondag weer een team in het veld te brengen die het moet opnemen tegen veelal jongere spelers. Ook deze middag was het moeilijk om vooral in de eerste helft het tempo bij te houden wat ValtherBoys op de grasmat legde. Met name Tom van der Zwaag zag meerdere malen Gertjan Webers van ValtherBoys voorbij flitsen. Zijn ergernis keerde hij af op zijn medespelers maar na 20 minuten spelen had dit geen zin meer. Valtherboys leidde toen al met een 0-2 voorsprong.

In de 12e minuut kwam er een voorzet van Joram Muntinga vanaf de linkerzijde, en Gertjan Webers maakte zijn eerste van de middag. Kort hierna krijgt Roy v/d Scheer de mogelijkheid om de 0-2 te maken. Hij schermt de bal goed af binnen de zestien en draait weg van Anton Alberts, maar zijn inzet beland op de paal. Tommy van Rijswijk geeft in de 20e minuut een gave voorzet af en de mee opgekomen voorstopper Nick Hulshof kopt de 0-2 binnen.
Op de linker aanvalslinie zetten Mathijs van Dalen, die daar zijn draai heeft gevonden, en Nick Hulshof een goede aanval op, de voorzet van laats genoemde beland bij Roy van der Scheer, maar wederom mikt hij op de paal.

In de 42e minuut staat Tommy van Rijswijk door mis communicatie in de verdediging van Buinerveen, oog in oog met Benjamin Tjarks, hij faalt niet en zet de stand op 0-3. Na een half uur spelen heeft Dennis Middeljans het speelveld verlaten vanwege een blessure en de ingevallen Jeroen van Gestel geeft in de 45e minuut een puntgave voorzet waaruit wederom Gertjan Webers weet te scoren. De tweede helft is nog maar amper bezig of de 0-5 staat al op het scorebord. Gertjan Webers snelt iedereen voorbij vanaf de middenlijn en laat doelman Benjamin Tjarks voor de 5e maal kansloos.

Nog geen minuut later geeft Jeroen van Gestel een prima dieptepass op Gertjan Webers, Tom v/d Zwaag had weer het nakijken, de voorzet van Webers komt in de voeten van Tommy van Rijswijk en het staat 0-6. Buinerveen stelt hier helemaal niets tegenover en de wedstrijd gaat uit als een nachtkaars. ValtherBoys weet de stand nog naar 0-10 te te tillen door Gertjan Webers 3 maal, en de tiende was besteed aan de ingevallen Gideon van Lottum. Nog één wedstrijd te gaan in de competitie en dan wacht de nacompetitie. (foto Bert Tibbe)