FC Emmen naar halve finale play offs

EMMEN - Vooraf leek FC Emmen-RKC Waalwijk een duel dat schriftelijk kon worden afgedaan en dat bleek nog waar ook. FC Emmen was wellicht van plan het eigen publiek iets moois voor te schotelen maar dat lukte niet echt. Belangrijk was het niet dat FC Emmen de wedstrijd met 1-0 verloor, de plaatsing voor de halve finale kwam geen moment in gevaar. Komende donderdag krijgt de play offs voor FC Emmen een vervolg, alleen de tegenstander is nog niet bekend.

Een galavoorstelling een paar dagen later laten volgen door nogmaals een glanzende partij zat er echt niet in. RKC werkte niet mee en de Emmenaren waren niet scherp genoeg om de dominerende partij te zijn. Dat was het verhaal van de eerste helft die met een 0-1 voorsprong in het voordeel van de Waalwijkers werd afgesloten. FC Emmen kreeg een aantal mogelijkheden zoals voor Alexander Bannink die van grote afstand net over schoot en Kai Huisman tot twee keer toe maar de jonge spits kreeg de bal niet langs Etienne Vaessen die de falende doelman Williams had afgelost. Na een half uur spelen scoorde RKC wel door middel van een goedgeplaatste schuiver van Johan Voskamp. Op slag van rust oefende FC Emmen meer pressie uit en was dicht bij de gelijkmaker maar niet meer dan dat.

Trainer Dick Lukkien had in de eerste helft reeds Issa Kallon de warming up laten doen want hij leek de juiste man om meer vaart in de Emmer aanvalslinie te brengen. Hij kwam dan ook na de thee in het veld samen met Nick Bakker die evenals Kallon in Waalwijk een prima partij had gespeeld. Josimar Lima en Kai Huisman mochten zich voortijdig gaan douchen.

De inbreng van Kallon was direct merkbaar want al in de derde minuut na de thee kopte hij uit een voorzet van Alexander Bannink op de paal. Hij bezorgde de RKC verdedigers meer overlast zonder echter tot scoren te komen. RKC, dat met een tweede goal FC Emmen wellicht nog zenuwachtig kon maken, had ook niet meer de macht om de thuisclub in problemen te brengen. Het maakte het FC Emmen nog iets gemakkelijker door in de 68e minuut een rode kaart te incasseren. Roel van de Sande schoffelde Cas Peters onderuit en kon vertrekken.

Trainer Dick Lukkien was realistisch na afloop: ,,Je hoopt natuurlijk te kunnen aanknopen bij de eerste wedstrijd, dat is in de eerste helft zeker niet gelukt. Duidelijk was ook dat RKC beter georganiseerd stond dan afgelopen maandag. In de tweede helft brachten de wissels wat meer elan. Misschien hadden we nog wel een gelijkspel verdiend. Maar over de twee wedstrijden genomen ben ik dik tevreden.” (zie ook het fotoboek)

FC Emmen-RKC Waalwijk 0-1. 31.Voskamp 0-1. Scheidsrechter: Van de Graaf. Rode kaart: 68. Van de Sande (RKC Waalwijk).Gele kaart: Nieuwendaal (RKC Waalwijk). Toeschouwers: 2856.

FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima (46. Bakker), Siekman, Loen, Klok, Bannink, Turk (76.Maier), Olijve, Peters, Huisman (46. Kallon).

RKC Waalwijk: Vaessen; Seedorf, Wormgoor, Nieuwendaal, Greene, Van Arnhem, Van de Sande, Rienstra, Van Eijma, Voskamp (73. Mezghrani), Benson (61. Van Sonsbeek).