ValtherBoys wint ook laatste wedstrijd met ruime cijfers.

VALTHE - Valther Boys speelde afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de 5e klasse E. Na deze wedstrijd die met 6-1 werd gewonnen van Eext, wacht nog de nacompetitie voor promotie naar vierde klasse. Eext werd in de heenwedstrijd verslagen met 1-2 in een moeilijke en harde wedstrijd. Deze middag was er geen vuiltje aan de lucht.

Cor Lubach de trainer van Eext moest danig aan zijn team sleutelen om een aanvaardbaar elftal in de wei te kunnen sturen. Hij miste maar liefst vier basisspelers en in de warming-up moest keeper Erwin Poelman ook nog afhaken. Zijn vervanger Berni Nijhof kreeg een zware middag. De wedstrijd was nog maar 5 minuten bezig of Gertjan Webers kreeg al een beste mogelijkheid om Valther Boys al vroeg op voorsprong te zetten. Hij ging alleen op de keeper af, en in plaats deze te passeren schoot hij te gehaast tegen Berni Nijhof op. Nog geen vijf minuten later weer hetzelfde. Nu had hij beter af kunnen geven op Tommy van Rijswijk, die beter in positie stond, maar hij koos er voor om het zelf te doen. Weer was het de keeper die succes in de weg stond.

Valther Boys bleef aanvallen en Eext had hier weinig tegenover te stellen. Na 18 minuten was het eindelijk raak
voor de groen-witten. Dennis Middeljans gaat er over de rechtervleugel vandoor en laat iedereen achter zich.
Zijn voorzet komt bij Gertjan Webers en nu weet hij het wel af te maken. Het overwicht blijft aan ValtherBoys zijde en wederom is het Gertjan Webers die op een voorzet van Mathijs van Dalen de stand op 2-0 zet. Diezelfde Mathijs van Dalen is bezig aan een sterke serie sinds hij van rechtervleugelaanvaller op de rechtsback positie is neergezet.
Het word na een half uur spelen 3-0 door Roy van der Scheer die de bal veroverd buiten de zestien en keeper
Berni Nijhof voor de derde maal kansloos laat.

Eext scoort in de 35e minuut, Valther Boys laat de teugels een beetje vieren en Stefan Moek straft dit af door
de ver uit zijn doel komende Martijn Mestemaker kansloos te laten. Echter, Valther Boys heeft direct het antwoord klaar, Gertjan Webers maakt drie minuten later zijn derde van de middag. Voor Valther Boys zijn er in deze eerste helft volop kansen om de score een nog hoger aanzien te geven. Vlak voor rust is er nog een goede combinatie tussen Tommy van Rijwijk en Gertjan Webers, laatstgenoemde geeft vanaf de vleugel een goed op maat gesneden voorzet en Roy van der Scheer kan de bal simpel binnen tikken.

De tweede helft is een formaliteit, Valther Boys hoeft niet meer zo nodig en Eext was niet bij machte om nog iets aan
de achterstand te kunnen veranderen. In de 60e minuut konden de handen nog één keer in de lucht. Tommy van Rijswijk zette de verdedigers Anne Hofsteenge en Gert Warring op het verkeerde been en maakte de laatste van de middag. Scheidsrechter Gerding had niet goed meegeteld en noteerde op het wedstrijdformulier een uitslag van 7-1. Eext vond het wel goed zo. Volgende week wacht de nacompetitie, de wedstrijd zal gespeeld worden in Sint Jacobaparochie tegen Sint Jacob, uitkomend in vijfde klasse B van het zondag voetbal. De return is donderdag 25 mei op sportpark Duurshof.

Gertjan Webers(11) maakt zijn derde doelpunt van de middag. (foto Bert Tibbe)