Delen 'Erica '86 sluit het seizoen af met nipte nederlaag

ERICA - Voor de laatste wedstrijd van het seizoen kwam Tiendeveen op bezoek. Tiendeveen is al zeker van de nacompetitie en leek daardoor niet echt met deze wedstrijd bezig te zijn, want ze begonnen in een soort feestopstelling. Erica '86 werd ook gedwongen de opstelling aan te passen, want er waren al veel blessures en afwezigen en tijdens de warming up viel keeper Niek Saaltink ook nog uit. In allerijl werd Tim Sijbom klaar gestoomd voor een plek onder de lat.

Onder werkelijk schitterende omstandigheden werd om 14:30 afgetrapt. 86 had zijn lesje nog niet geleerd van de wedstrijd tegen kampioen Achilles, want ook nu lag de bal binnen de minuut tegen de touwen. Vincent de Olde kreeg meteen hierop de kans op de gelijkmaker, maar mistte. Even later scoorde Tiendeveen opnieuw uit een snelle aanval. Het leek een hopeloze middag te worden, maar 86 begon na deze achterstand toch te voetballen. En het kreeg ook kansen. Tiendeveen hanteerde veelal de lange bal op de snelle gevaarlijke spitsen en 86 probeerde vooral voetballend de oplossing te vinden. Dit lukte meermaals en uit een van de aanvallen wist Vincent de Olde door te breken. Hij werd schandalig hard onderuit getrapt in het strafschopgebied en kreeg daarvoor de terechte strafschop. Waar een rode kaart ook meer dan terecht was geweest, gaf de scheidsrechter niet eens geel. De strafschop werd hard door Kenny Boer binnen geschoten, alhoewel hij een Panenka had beloofd. De open wedstrijd ging door met kansen voor beide ploegen. Op slag van rust kreeg ook Tiendeveen een strafschop en was het verschil weer twee: 1-3.

In de tweede helft ging Tiendeveen wat meer in een normale opstelling spelen, maar de krachtsverhoudingen bleven hetzelfde. Erica kreeg de grootste kansen, doordat Tiendeveen vaak te slordig was in de passing. Halverwege de tweede helft werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht door Kenny Boer. Zijn inzet werd door Wilco Koopman dusdanig van richting veranderd dat de bal precies in de hoek binnen viel. Erica wilde door met aanvallen maar de batterij leek leeg. Tiendeveen scoorde vlak voor tijd uit een scrimmage de 2-4 en de wedstrijd was gespeeld.

Zo komt er op gepaste wijze een einde aan het seizoen van Erica '86. De ploeg heeft gedurende het seizoen enkele mooie wedstrijden laten zien, enkele zeer slechte en trok vaak net aan het kortste eind bij spannende wedstrijden. Hoewel de verwachtingen aan het begin van het seizoen hoger waren dan de laatste plaats, heeft de sfeer in het team hier nooit onder geleden. Het is mooi om te zien dat er met 7 nieuwe spelers een hecht collectief is ontstaan.

Volgend seizoen wordt de selectie nog veel groter met de komst van meer dan een elftal aan nieuwe spelers. Prachtig nieuws voor de vereniging Erica '86. Er zal een extra elftal ingeschreven worden voor volgend jaar en daardoor heeft de vereniging weer drie heren elftallen en een dames elftal. Erica '86 zit in de lift en kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.