Bargeres pakt nog laatste punt tegen Zwartemeer, 2 – 2.

KLAZIENAVEEN - Het was de laatste wedstrijd van Zwartemeer op sportpark De Planeet in Klazienaveen. Opgericht in 1921 behoort de club tot een van de oudste verenigingen in Drenthe.

In deze laatste wedstrijd was de club er veel aangelegen om met een overwinning af te sluiten. Nog sterker in een bepaalde situatie had Zwartemeer nog een periodetitel kunnen pakken. Bargeres stak daar een stokje voor en deed meer dan zijn sportieve plicht. Vooral in de afwerking in de eerste helft was Bargeres zeer effectief. Na 7 minuten bracht Reinier Visser Bargeres al op een 0 – 1 voorsprong. Een vrije trap van Raymond de Groot werd door Visser doorgekopt en keeper Justin Verschoor kwam net te laat. In de 19de minuut was het al 0 – 2.

Een corner van Reinier Visser werd doorgekopt door Raymond de Groot en Gilles Jan Kalter kon met de rug naar het doel alsnog vrij indraaien en hard inschieten. Zwartemeer kreeg ook voldoende kansen maar was niet trefzeker. |Uiteindelijk kwam in de 31ste minuut de aansluitingstreffer. Een afstandsschot van Nick Hoorn kwam op de paal en in de rebound was Gezim Luli er als de kippen bij om alsnog de 1 – 2 te scoren. In de tweede helft zette Zwartemeer vooral in het begin aan met een zwaar offensief. Bargeres bleef uiteindelijk overeind in deze fase omdat de thuisclub nu ook weer het naliet om te scoren. Langzamerhand kreeg Bargeres nog beter uitgespeelde kansen maar ook de gasten uit Emmen weigerden de trekker definitief over te halen. Jorrit Visser en Reinier Visser kregen veel ruimte en Reinier Visser werd door Jorrit Visser vanaf links na een steekpass van Leon de Labije in kansrijke positie gebracht maar Visser strandde op keeper Justin Verschoor. Even later mocht Reinier Visser vrij oprukken naar het doel van Zwartemeer maar strandde opnieuw op een uitgestoken been van keeper Verschoor.

Aan de andere kant viel tenslotte toch de gelijkmaker. Gezim Luli ging op rechts goed door op een dieptepass en wist de bal op de achterlijn alsnog voor te trekken. De voorzet werd fraai ingeschoten door de ingevallen Toin Loves, 2 – 2. In de slotfase kreeg Bargeres nog een unieke mogelijkheid om Zwartemeer nog meer pijn te doen. Reinier Visser was opnieuw ontsnapt aan de aandacht van de Zwartemeer verdediging en plaatste de bal op de vrijstaande Jorrit Visser die echter opnieuw strandde op de keeper Verschoor. Scheidsrechter Jaap Hansen uit het Groningse Wagenborgen floot een uitstekende wedstrijd en kon dit verdere sportieve duel af zonder kaarten. Bargeres is terug in de 4de klasse en voor Zwartemmer komt er een einde aan een rijk historisch bestaan.

Doelpunten:
7. Reinier Visser, 0 – 1. 19. Gilles Jan Kalter 0 – 2. 33. Gezim Luli, 1 – 2. 80. Toin Loves, 2 – 2.