Schoonebeek besluit competitie met uitzege

SCHOONEBEEK - Afgelopen zondag moest Schoonebeek voor de laatste wedstrijd van het seizoen uit naar Sellingen. Voor beide stond er niets meer op het spel, en daarom dicteerde de Sellingentrainer;

“Lekker partijtje voetballen”. Maar gaandeweg ging hij zich steeds meer ergeren aan de leiding van scheidsrechter de Vries. Zijn beslissingen waren dan ook niet in het nadeel van Schoonebeek, dat daar gretig van profiteerde. Uiteindelijk won Schoonebeek met 1-4, niet door de scheids, maar omdat het gewoon beter was.

De gastheren brachten Schoonebeek in de beginfase met pressievoetbal licht in de problemen. Sellingen kreeg dan ook de eerste grote kans; in de 5e minuut verzuimde Corné Prins balverlies van doelman Martin Berens doeltreffend af te straffen. Daarna nam Schoonebeek het initiatief over en werd het gevaarlijker. Weer bleek “de spits in vorm” Jeffrey Berens een kwelgeest te zijn, dit keer voor de verdediging van Sellingen. In de 17e minuut kwam hij plots in een 1 tegen 1-situatie en speelde dit trefzeker uit; 0-1. 10 minuten later werd hij omver gelopen binnen de zestien en scheids de Vries wees naar de stip. Doelman Martin Berens van Schoonebeek nam zijn collega aan de overkant onder schot, en schoot beheerst 0-2 binnen. In de 32e minuut krulde wederom Jeffrey Berens, uit de draai, de bal in de rechterbovenhoek, 0-3. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon Schoonebeek beter. Vlak na de hervatting in de 48e minuut, rukte Mart Berends op. De aanval leek spaak te lopen omdat Sellingen dacht aan buitenspel. Het fluitsignaal bleef echter uit en ……… daar is ie weer ……. Jeffrey Berens schoof 0-4 binnen. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, en de tweede helft gebeurde er niet zo veel meer. Sellingen scoorde toch nog een keer; Ian de Vrieze bracht met een afstandsschot de 1-4 eindstand op het scorebord.

Met deze laatste uitoverwinning sluit Schoonebeek de competitie af op een 7e positie, precies in de middenmoot. Het seizoen kenmerkte zich door veel ups en downs, en een grote wisselvalligheid. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de jeugdige selectie en de vele blessuregevallen op de verkeerde momenten.

Zondag 14 mei 2017: Sellingen – Schoonebeek 1 – 4 (0–3)
Scoreverloop:
17 min: 0-1 Jeffrey Berens
27 min: 0-2 Martin Berens (p)
32 min: 0-3 Jeffrey Berens
48 min: 0-4 Jeffrey Berens
69 min: 1-4 Ian de Vrieze