Hoogeveen sluit seizoen zwak af

HOOGEVEEN – SVBO heeft in en tegen Hoogeveen het seizoen succesvol afgesloten met een 3-0 overwinning. Terwijl er voor Hoogeveen eigenlijk niets meer op het spel stond moest SVBO winnen om klasse behoud veilig te stellen.

In de beginfase was Hoogeveen het meest in balbezit terwijl SVBO daar weinig tegenover zette. De eerste 20 minuten was het geen moment gevaarlijk en Hoogeveen leek het duel vrij eenvoudig te controleren. Gaandeweg de eerste helft wist SVBO meer in de duels te komen en gaf in de 22e minuut de eerste waarschuwing, maar doelman Huizing op tijd was om de bal weg te tikken. Maar na bijna een half uur spelen gaf Hoogeveen in een minuut tijd twee treffers weg.

Eerst was het Silvania die in de 28e minuut vanaf een meter of achttien de bal prima in het doel plaatste. 0-1. Amper een minuut later kopte Kobes te kort terug op Benjamins waarvan Quinten Brands kon profiteren. 0-2. Na de rust deed SVBO wat het moest doen: terugzakken, ruimtes klein houden en loeren op de counter. Gaandeweg werd steeds meer duidelijk dat SVBO niet echt meer hoefde met deze stand en Hoogeveen vandaag gewoonweg te weinig scherpte en felheid bezat. Het duel ging als een nachtkaars uit. Het was niet eens vreemd dat het laatste boeiende moment een eigen goal betrof. Een voorzet vanaf rechts door SVBO leek door Kobes hard te worden weggemaaid, maar verdween in de verre hoek. 0-3 en daarmee pakte SVBO drie belangrijke punten waarmee klassebehoud een feit was.

Terwijl doelpuntenmaker Edfrin Silvania toekijkt gaat de weer goed spelende Nick Hidding probeert een speler van Hoogeveen de voet dwars te zetten.