Valther Boys wint ook laatste wedstrijd met ruime cijfers.

VALTHE - Valther Boys speelde zondagmiddag zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de 5e klasse E tegen Eext en won met 6-1. Eext trainer Cor Lubach van Eext moest maar liefst vier basisspelers inzetten in de warming-up moest keeper Erwin Poelman ook nog worden vervangen door Berni Nijhof.

Valther Boys viel aan en opende in de 18e minuut de score. Dennis Middeljans bediende Gertjan Webers op maat en dat betekende 1-0. Het overwicht bleef bij ValtherBoys en Gertjan Webers bracht uit een voorzet van Mathijs van Dalen de stand op 2-0. Even later wordt het 3-0 door Roy van der Scheer. Eext doet daarna iets terug via een doelpunt van Stefan Moek. 3-1. Valther Boys had direct het antwoord klaar via Gertjan Webers die drie minuten later de 4-1 kon scoren. Vlak voor rust ronde Roy van der Scheer een goede combinatie tussen Tommy van Rijsswijk en Gert Jan Webers af. 5-1.

De tweede helft is een formaliteit. Eext was niet bij machte om nog iets aan de achterstand te kunnen veranderen. Na een uur spelen kon Valther Boys nog wel een keer juichen. Tommy van Rijswijk zette de verdedigers Anne Hofsteenge en Gert Warring op het verkeerde been en maakte de laatste van de middag. 6-1 en dat werd ook de eindstand ook al noteerde de scheidsrechter 7-1 op het wedstrijdformulier. Volgende week wacht de nacompetitie die begint met een uitwedstrijd in Sint Jacobaparochie tegen Sint Jacob, uitkomend in vijfde klasse B van het zondag voetbal. De return is donderdag 25 mei op sportpark Duurshof.

Gertjan Webers (11) scoort hier zijn derde doelpunt van de middag.