DZOH klaar na nederlaag tegen kampioen Groningn

GRONINGEN - In de tweede klasse J heeft DZOH in de laatste competitiewedstrijd niet voor een verrassing weten te zorgen. De ploeg van trainer Martin Drent ging met 4-1 onderuit bij koploper Groningen.

Door die overwinning greep de thuisploeg de titel. DZOH had voorafgaand aan het duel nog een kansje om van de derde naar de tweede plek van de ranglijst te springen. Dan was een zege op Groningen op noodzakelijk en moest concurrent De Weide punten verspelen bij The Knickerbockers. De hoop van DZOH verdween al snel als sneeuw voor zon. Na slechts elf minuten keken de Emmenaren tegen een 2-0 achterstand aan. Wesley Walstra opende in de derde minuut de score en Martin Kamstra verdubbelde de marge.

Bij die tweede treffer ging DZOH-doelman Nick Schepers pijnlijk in de fout. Het elftal van Drent kreeg in de eerste helft kansen, maar in de afwerking liep het telkens spaak. Max Heijen zag zijn schot in de handen van de Groninger doelman belandden en een inzet van Jeroen Smit werd door de Groningse defensie voor de doellijn weggewerkt.

In de tweede helft kwam DZOH niet op gang en bouwde Groningen de voorsprong verder uit. Tim van der Molen tekende in de 69e minuut voor de 3-0 en via invaller Giovanni Salvo werd het vijf minuten later zelfs 4-0. De 4-1 van Yannick van Duyn was acht minuten voor het einde slechts goed voor de statistieken.