Sc Erica afgeschoten door kampioen Achilles 1894

ASSEN – Kampioen Achilles 1894 kende zondagmiddag geen enkel pardon voor Sc Erica dat nog streed voor het ontlopen van de herkansingsplaats.

De ploeg van Theo ten Caat won na een 4-0 ruststand met 10-3 van Sc Erica. grote man bij de kampioen uit Assen werd Stan Haanstra met maar liefst vijf treffers. Wouter van der Molen opende in de 8e minuut de scoren en daarna volgden Stan Haanstra, Chris van Houten en Wouter van der Molen zelf voor de 4-0 ruststand.

Na de hervatting wist Robert Torenbosch binnen enkele minuten wel te scoren, maar het antwoord van Achilles 1894 volgde snel. Stan Haanstra zorgde met vier doelpunten in de tweede helft voor een ruime marche die uiteindelijk nog uit liep naar 10- 3 doordat Sc Erica nog wel twee keer wist te scoren binnen enkele minuten via Robert Torenbosch en Jan Willen Beukers.

Sc Erica trainer Claus Boekweg was toch wel teleurgesteld in zijn spelers, want ondanks het krachtsverschil is deze uitslag niet goed. Sc Erica zal nu de strijd in de herkansing moeten aangaan om klassebehoud te bewerkstelligen.