Raptim geeft clubarbitrage enorme impuls

Coevorden / Emmen - Dankzij het samenwerkingsverband met de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost (HZO) Drenthe is de v.v. Raptim dertien gecertificeerde verenigingsscheidsrechters rijker. In de kantine van de Coevorder voetbalclub kregen de cursisten afgelopen maandag uit handen van voorzitter Theo Hein van HZOD het scheidsrechterscertificaat uitgereikt.

Docenten van de HZO Drenthe brachten de cursisten tijdens een drietal lesavonden alle fijne kneepjes van de voetbalarbitrage bij. Theo Hein is tevreden over de maatwerkcursus die bij Raptim is gegeven. ‘Alle facetten van de voetbalarbitrage zijn hier op een duidelijke wijze aan de orde gekomen. Denk hierbij onder meer aan de competenties waar een scheidsrechter aan moet voldoen, spelregelkennis, het volgen en positie kiezen in het veld, de wijze van communicatie en procedures rondom wisselspelers. De opzet van onze cursussen is er vooral op gericht dat arbiters met meer zelfvertrouwen de wedstrijden leiden. Dat werkt motiverend en zal uiteindelijk ook het plezier vergroten.'

Voorzitter Hein laat weten dat de HZO Drenthe clubs als Raptim graag wil ondersteunen en adviseren bij het opleiden én begeleiden van de scheidsrechters, om zo de druk op de huidige clubscheidsrechters en coördinatoren te verminderen. Ook bij het opzetten van een gestructureerd arbitragebeleid kan de scheidsrechtersvereniging de clubs met raad en daad terzijde staan. Op dit moment is de HZO Drenthe in de gemeente Emmen bezig met het opstellen van een 'Samenwerkingsconvenant Voetbalarbitrage’. ‘Hoofddoel is dat alle verenigingen op het gebied van onder meer werven, opleiden en begeleiden van clubscheidsrechters gaan samenwerken en de krachten bundelden. Op deze wijze willen we met elkaar een veilig sportklimaat bewerkstelligen, waarbij iedereen op een plezierige manier zijn of haar hobby kan beoefenen.

Respect, normen en waarden zullen bij iedere club op dezelfde manier uitgedragen worden. Zonder dat dit overigens ten koste gaat van de eigen identiteit van de vereniging. Op deze wijze winnen scheidsrechters altijd!’, zegt Theo Hein In september gaat de HZO Drenthe verder met het opleiden van verenigingsscheidsrechters. Bovendien start er in Emmen dan een cursus ‘scheidsrechterbegeleider’. Iedereen die belangstelling heeft om scheidsrechters te begeleiden is van harte welkom. De cursus is gratis en bestaat uit twee avonden, waarbij vooral het praktijkgedeelte en het coachen veel aandacht krijgen..

Heeft u interesse om met HZO Drenthe van gedachten te wisselen over het gezamenlijk aanbieden van cursussen en het opzetten van een arbitragebeleid? Stuur dan een bericht naar de secretaris van de COVS HZO Drenthe, Robert Bruining. Zijn e-mailadres is robert.bruining@hotmail.com


Dankzij de samenwerking met HZO Drenthe is de v.v. Raptim dertien gecertificeerde verenigingsscheidsrechter rijker. Voorste rij v.l.n.r. Henry Faas, Jurian Sewuster, Cor Hogenberg, Bert Ambergen, Bert Nijenbanning en HZOD-docent Edgar Voortman. Achterste rij v.l.n.r. Dylan Schulte, Jan Anton Rozendaal, Gerard Sewuster, Kay de Groot en Jan Sewuster.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda