Weerdinge promoveert na ruime winst op Bellingwolde

WEERDINGE - Op sportpark De Luwte in Weerdinge stuurde de plaatselijke voetbaltrots donderdagmiddag tegenstander Bellingwolde met een 4-1 nederlaag naar huis. Na de 2-1 overwinning in Bellingwolde en deze ruime winst promoveren de mannen van trainer Jan Marc Bosman naar de 3e klasse C.

Net als in Bellingwolde kwam Weerdinge wel weer snel op achterstand. In de 3e minuut was het Martin Ras die Bellingwolde op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Het werd dan ook een moeizame 1e helft.Pas nadat Murat Sahin in de 14e minuut de stand weer gelijk wist te trekken werden ook de duels gewonnen.

In de 60e minuut bracht Willem van Loenen Weerdinge op een 2-1 voorsprong en dat was meteen de ommekeer in de wedstrijd en was het geloof bij Bellingwolde weg. Helemaal toen van Willem van Loenen zes minuten later ook nog de 3-1 wist te scoren. Weerdinge speelde een gewonnen wedstrijd. Helemaal toen Dennie Pol, die even daarvoor was ingevallen de stand naar 4-1 wist te tillen.

Dat werd ook de eindstand en daarmee keerde Weerdinge na zes seizoenen weer terug in de 3e klasse. Voor Bellingwolde, die de derde periode in de vierde klasse C won, gaat naar de verliezersronde tegen FC Oldemarkt of OVC 21.

De promotie van Weerdinge had wel gevolgen voor trainer Jan Marc Bosman, want zijn spelers stonden klaar met de tondeuze om zijn haardos af te knippen. (foto Jeroen Hengeveld)