Valtherboys weer 4e klasser

VALTHE - De eerste wedstrijd in een tweeluik met VV Sint Jacob uit Sint Jacobiparochie was geëindigd in een 0-1 overwinning voor de ploeg uit Valthe. De ploeg uit Valthe had maar één opdracht en dat was winnen. e wedstrijd tegen Sint Jacob was nog maar 4 minuten oud, Gertjan Webers wist zijn maatje Tommy van Rijswijk prima te vinden.

Die hield het overzicht en tussen drie verdedigers in liet hij Jurjen Westra, de doelman van Sint Jacob, kansloos. 1-0.n 35e minuut weer hetzelfde, weer komt Webers vanaf de rechterkant opzetten. Dit keer schiet hij wel raak en via de keeper, wordt het 2-0.

Vlak voor rust doet Sint Jacob weer iets terug. Scheidsrechter Boorsma ziet in de 45e minuut een handsbal van Dennis Middeljans in de zestien en geeft strafschop. Waling Westra laat er geen twijfel over bestaan en schiet de aansluiting voor Sint Jacob binnen. 2-1. Na de rust is het Yoram Muntinga die er over rechts vandoor gaat, Gerrit van Rees haalt hem binnen de zestien onderuit. Strafschop. De afscheid nemende Yordi Vos scoorde de 3-1. Even later krijgt Rutmer van der Meer van Sint Jacob, rood en is het een gelopen koers voor ValtherBoys dat daarna kan uitlopen naar 6-1.

Een verre bal vanachter uit, wordt door Robert Machiela goed op gevangen en hij laat Yordi Vos zijn hakken zien en ook de doelman van Valthe is kansloos. 6-2. Het wordt daarna nog 8-2, mede door een mooie treffer van Yoram Muntinga. Trainer Albert Kamps was na afloop tevreden, hij wou ValtherBoys terug brengen in de 4e klasse en dat is hem gelukt.

De bij ValtherBoys vertrekkende Yordi Vos maakt scoorde via een strafschop de 3-1 (foto Bert Tibbe)