NWVV red het vege lijf tegen Mussel

NIEUW WEERDINGE - In de strijd om promotie/degradatie in de zaterdag 4e en 5e klasse klasse wist NWVV zich toch nog weer te verzekeren van een seizoen in de vierde klasse.

Tegenstander was Mussel dat vorige week zaterdag in Mussel op 0-0 werd gehouden. De mannen van trainer Geert Aalderink wonnen zaterdag de thuiswedstrijd nipt met 1-0 van Mussel. Na een ruststand van 1-0 door een doelpunt van Jasper Jansen in de 35e minuut werd er in de tweede helft niet meer gescoord. Ook in het tweede bedrijf had Mussel nagenoeg niets in de melk te brokkelen. NWVV bleef volharden in het missen van kansen. Roy Supèr strandde op de keeper en een vrije trap van Milan Duursma werd via de vingertoppen en de lat tot hoekschop verwerkt. Ook topschutter Marko Mihalj van NWVV moest in een één-tegen-één situatie zijn meerdere erkennen in de uitblinkende doelman Hammenga. NWVV blijft dus 4e klasser en Mussel was de teleurstelling natuurlijk heel groot, want opnieuw wist het geen promotie af te dwingen en zal het dan ook gewoon weer in de 5e klasse moeten doen.

Er werd in deze beslissende wedstrijd fel om elke bal gestreden, met uiteindelijk NWVV als winnaar.