GMS na spannende ontknoping naar landelijke finale schoolvoetbal in Zeist!

JUBBEGA - Woensdagmiddag 7 juni reisde het voetbalteam uit groep 6 van de Gerardus Majella School vanuit Nieuw Schoonebeek met een aantal auto


We voetbalden namelijk op de velden van v.v. Jubbega voor de districtfinale van de drie noordelijke provincies. Onze tegenstanders waren OBS de Burcht uit Heerenveen, CBS Ds. Hasperschool uit Akkrum en OBS Sprinkels uit Meppel. Ondanks het slechte weer konden we weer rekenen op de steun van de meegereisde supporters, hartstikke bedankt namens de coach en de spelers!

We voetbalden de eerste wedstrijd tegen de Burcht onder barre omstandigheden, harde wind en veel regen. We waren nog niet helemaal wakker en bij de Burcht speelden een paar handige jongens. Na een 2-2 tussenstand verloren we met 4-2. Dat was toch wel een tegenvaller en menigeen zag het al niet meer zitten. Maar er zijn nog twee wedstrijden te gaan en we willen laten zien dat we beter kunnen voetballen, we laten ons niet zomaar aan de kant zetten!

De tweede wedstrijd tegen de school uit Akkrum gaat al veel beter en we winnen vrij makkelijk met 3-0. De Burcht won ook zijn tweede wedstrijd met 4-2, nu van de Sprinkels. Dat betekent dat we nog een kans hebben om eerste te worden als we met een paar doelpunten verschil de laatste wedstrijd van OBS Sprinkels winnen en Akkrum wint van De Burcht.

De stand voor de laatste wedstrijden:
1. OBS de Burcht 6 punten 8 voor en 4 tegen
2. Gerardus Majella School 3 punten 5 voor en 4 tegen
3. Ds. Hasperschool 3 punten 3 voor en 5 tegen
4. OBS Sprinkels 0 punten 4 voor en 7 tegen

In de laatste wedstrijd tegen de Sprinkels is het duidelijk wat we willen maar blijkt dat nog niet uit de score, we komen zelfs met 0-1 achter. Voor rust wordt het 1-1 maar na rust gaat de turbo aan en lopen we uit naar een 4-1 eindstand ondanks blessures bij diverse spelers. Echt iedereen perst nog 1 keer alles eruit en ondertussen krijgen we mee dat op het andere veld de Burcht achter staat met 1-0, 2-0 en ook nog 3-0! 4-1 lijkt dus genoeg om op doelsaldo door te gaan maar er is wat twijfel, zijn we echt eerste? Na wat rekenwerk barst het feest los, de GMS gaat voor het eerst na 29 jaar weer naar de landelijke finales op woensdag 21 juni in Zeist om daar een nu al onvergetelijke dag te beleven.

Gefeliciteerd Milan Nijenstein, Jort en Mill Schnoing, Dion Levelink, Siem Hegeman, Cas Kolmer, Sven Koop, Finn Buursma, Dylan Hubers, Maik Imming en coach Richard Nijenstein!

De eindstand:

1. Gerardus Majella School 6 punten 9 voor en 5 tegen +4
2. OBS de Burcht 6 punten 8 voor en 7 tegen +1
3. Ds. Hasperschool 6 punten 6 voor en 5 tegen +1
4. OBS Sprinkels 0 punten 5 voor en 11 tegen -6

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda