Promoties voor scheidsrechters HZOD

EMMEN/REGIO – De opleidings- en begeleidingsactiviteiten van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost-Drenthe (HZOD) werpen steeds meer vruchten af.


Een aantal leden van de groep is komend seizoen op een hoger niveau actief. Voorzitter Theo Hein van de HZOD kijkt dan ook met een tevreden blik naar de imposante lijst met gepromoveerde scheidsrechters. ‘Het is goed om te zien dat we met onze opleiding en begeleiding op het goede spoor zitten. De scheidsrechters kunnen zich dankzij deskundige begeleiding van onze docenten en praktijkbegeleiders verder ontwikkelen. We hebben de beschikking over een mix van jeugdige en ervaren arbiters, die elkaar tijdens de trainingen en bijeenkomsten prima aanvullen. Prachtig om te zien hoe ze elkaar motiveren en stimuleren en op een hoger niveau brengen’, zegt Hein.

Promoties jeugdgroep
De 20-jarige Martijn Tempel uit Emmen maakt komende seizoen de overstap van de jeugd naar de senioren. Tempel gaat starten in de 3e klasse. De 16-jarige Bart Zinger uit Westerbork promoveert al in zijn eerste naar de jeugdgroep ZAJD en Jens Rutgers (17) uit Coevorden maakt de stap naar ZA JC. Ook Mika Assen uit Weiteveen, die afgelopen seizoen zijn arbitersdiploma behaalde, fluit in het seizoen 2017/2018 in een hogere jeugdgroep.

Senioren
Mooie promoties waren er ook voor de HZOD–arbiters die actief zijn in het seniorenvoetbal. Ernst van de Hoek (50) uit Assen promoveert van de 2e klasse naar de zaterdag 1e klasse. De pas 22-jarige Kevin Moed uit Klazienaveen maakte een uitstekende indruk. Hij debuteerde afgelopen seizoen in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. In deze groep eindigde hij op de eerste plaats en is komend seizoen actief in de 2e klasse. Voormalig clubscheidsrechter Bertus Ebelties (50) uit Nieuw-Amsterdam is dit jaar gestart in de beginnersgroep senioren op zaterdag. Het komend seizoen maakt hij de overstap naar de 5e klasse. Assistent-scheidsrechter Robert Bruining (25) uit Barger-Oosterveld is na twee seizoenen al gepromoveerd van de 1e klasse naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Rick Boxem uit Emmen maakt de overstap van de jeugd naar de senioren zondag 4e klasse.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda