FC Emmen start oefenseizoen met twee keer winst

EMMEN - Liefst 20 spelers maakten hun opwachting in de selectie van FC Emmen in het eerste oefenduel tegen de amateurvereniging Emmen. De eindstand van 5-0 stond al bij rust op het scorebord. Vast was wel dat de formatie in de eerste helft het beste uit de verf kwam. Het duo Cas Peters/Alexander Bannink aangevuld met Mario Bilate lijkt een zekerheidje. Alexander Bannink kopte al na vijf minuten de 0-1 binnen en nam later ook de 0-3 voor zijn rekening met een assist van Cas Peters. Laatstgenoemde had daarvoor de 0-2 binnen gekopt. Kort voor rust verhoogde Youri Loen met een vrije trap ineens de stand tot 0-4 en in de slotminuut was Mario Bilate succesvol. Hij veroverde zelf de bal en passeerde vervolgens de prima doelman Lars van der Swaluw. Lukkien liet centraal achterin Keziah Veendorp en Jeroen Veldmate van start gaan. Ze hadden het niet echt moeilijk hoewel met name Jordy Gierveld en Janiek Arends bij de amateurs af en toe voor dreiging zorgden.

Zaterdag, een dag later, betraden de matadoren van FC Emmen het eens zo roemrucht gras van Sc Drenthe om de feestelijke presentatie van de uit Klazienaveen en Zwartemeer nieuwe club FC Klazienaveen luister bij te zetten met een 5-2 overwinning. Opvallendste speler bij de FC Klazienaveen was Patrick Bloemberg die beide treffers voor de nieuweling scoorde. Twintig jaar geleden won Emmen in de voorbereiding op het seizoen 1997/98 met 24-0 van Klazienaveen door ondermeer negen treffers was Michel van Oostrum. Dat zat er deze keer niet in maar de score viel wel iets te mager uit. Dat lag niet aan Cas Peters die zich al in blakende vorm liet zien.

Hij scoorde de 0-1 en 0-2 en gaf de assist voor de 0-3. In de tweede helft werd hij zoals de meeste spelers gewisseld en ging het scoren wat moeizamer. Er waren in het begin mogelijkheden voor Josimar Lima (op de paal) en Mario Bilate (corner) maar in plaats van zelf te scoren kwam FC Klazienaveen op 1-3. Doelpuntenmaker was Patrick Bloemberg met een vrije trap ineens vanaf zeventien meter.

In het laatste kwartier zorgde Mario Bilate, op aangeven van Youri Loen en Alexander Bannink, voor een acceptabeler 1-5 stand maar door wederom een goal van Patrick Bloemberg werd het uiteindelijk 2-5. Youri Loen had in de laatste minuut bijna het halve dozijn volgemaakt maar zag zijn vrije trap tot hoekschop worden verwerkt.