SV Meppen begint met gelijkspel in de 3e Bundesliga

MEPPEN - Voor de SV Meppen is de nieuwe competitie na een 1-0 ruststand met een 2-2 gelijkspel van start gegaan. De promovendus moest in de Hansch-Arena Meppen aantreden tegen FC Warzburger Kickers dat vanuit de 2e Bundesliga degradeerde.

SV Meppen trainer Christian Neidhart zag dat zijn ploeg vanaf het begin probeerde de gasten uit Würzburg onder druk te zetten en kreeg in de 2e minuut direct een grote kans toen Nico Granatowski op rechts de diepte werd ingestuurd en alleen op doelman Wolfgang af kon gaan maar werd op het laatste moment geblokt.(foto) SV Meppen jagen op een treffer met vooral de veelvuldig opkomende linkerverdediger Martin Wagner. Hij was het ook die bij een vrij bal goed de buitenkant hield en de hoge inzet kon controleren en de bal snoeihard langs doelman Wolfgang Hest wist te plaatsten. 1-0 en dat werd ook de ruststand.

Na de thee wilde SV Meppen het toch even anders doen dan in de laatste fase van de eerste helft, maar FC Würzburg Kickers trok de wedstrijd naar zich toe. In de 53e minuut kroop SV Meppen nog door het oog van de naald toen een tegendraadse kopbal van via de binnenkant van de paal in de handen van doelman Eric Domaschke stuiterde. Uitstel van executie want vier minuten later waren het de gasten die geklungel voor het doel van SV Meppen afstrafte met een doelpunt van Patrick Göbel. 1-1. Nauwelijks bekomen van deze tegenstand stond het al 1-2 door een doelpunt van Björn Jopek. SV Meppen trainer Christian Neidhart bracht daarna enkele wissels en dat leverde meer druk op en uiteindelijk ook nog de verdiende gelijkmaker door invaller Benjamin Girth. 2-2 eindstand.

Na afloop had SV Meppen trainer Christiaan Neidhart de volgende analyse van de wedstrijd: ,,Wij kwamen goed in de wedstrijd en hebben de tegenstander weinig toegelaten in de eerste helft. Zelf hadden wij ook niet veel druk naar voren en waren eigenlijk alleen bij Standaardsituaties even gevaarlijk. Dat leverde ook het doelpunt van Martin Wagner op. Aan het eind van de 1e helft hebben wij wel iets te passief gespeeld. Dat hebben wij in de rust besproken, maar toch ging het in de 2e helft niet zoals wij wilden. Vooral bij het tegendoelpunt waren wij te naïef . De 1-1 zorgde wel voor een schokmoment waardoor ook nog snel daarna de 1-2 viel. Wij hebben toen het systeem omgezet naar 4-3-2-1 en wisten weer meer druk te zetten. Uiteindelijk hebben wij toch nog een gelijkspel behaald.”