Nipte overwinning Sc Erica op Hoogeveen zaterdag

HOOGEVEEN - Hoogeveen zaterdag heeft tijdens de AH Offerein Bokaal net niet voor een verrassing weten te zorgen tegen tweedeklasser SC Erica. De nummers 3 van vorig jaar boog in de tweede helft een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Zoals bijna alle deelnemers aan het toernooi waren beide ploegen nog lang niet compleet. Ook was het voor beiden de eerste oefenwedstrijd. Beide ploegen startten met verschillende gevoelens aan het toernooi.

Erica-trainer Claus Boekweg wil met zijn ploeg de kater wegspoelen van de degradatie uit de eerste klasse, terwijl Hoogeveen zaterdag als promovendus stappen wil maken om een stabiele derdeklasser te worden. In de eerste helft was Hoogeveen de betere ploeg en kwam het na acht minuten via Ruben Roemahlewang op voorsprong. Het feestje was echter van korte duur, want twee minuten later strafte Niek Rolink chaos in de Hoogeveen-defensie genadeloos af.

Na deze eerste wapenfeiten was het vooral Hoogeveen dat gevaarlijk was. Met name Jan Benjamins was een aantal keren dichtbij een treffer en gelegenheidsdoelman Justin Meeuwisse maakte een inzet van Brian Leepel onschadelijk. De doelman keepte een prima wedstrijd.
Na 34 minuten kwam Hoogeveen toch weer op voorsprong. Guido ten Cate bediende Jan Benjamins die vervolgens op zijn beurt de scorende Ruben Roemahlewang op maat bediende.

In de slotfase van de eerste helft was Jan Willem Beukers nog dichtbij de gelijkmaker en stuurde Eduard Kobes op prachtige wijze Jan Benjamins weg. De aanvaller werd vervolgens licht geraakt, maar scheidsrechter Nick Alberts vond het onvoldoende voor een strafschop.

SCRIMMAGE

In de tweede helft kreeg Erica wat meer grip op de wedstrijd en vloeiden de krachten weg bij Hoogeveen. Al snel stond de gelijkmaker op het scorebord. Uit een corner werd een kopbal van Roy Lit eerst nog gekeerd, maar uit de scrimmage die ontstond wist Jan Willem Beukers wel te scoren.

Na een kwartier waren de Ericanen dichtbij een derde treffer. Goed ingrijpen van Ruben de Haas voorkwam echter dat Niek Rolink zijn tweede treffer kon scoren. Hierna bracht Edward Sabandar vier verse krachten in, waaronder drie spelers van het tweede zondagelftal in de persoon van Kevin Bezuijen, Ruben Brinkman en Carlo Koopman. Alle drie maakten een goede indruk, maar het was wel even zoeken naar de juiste veldbezetting. Erica strafte dat genadeloos af. Jan Willem Beukers trok de bal strak voor het doel, waarna Dion Sijmonds bij de tweede paal de Ericanen op voorsprong bracht.

Via Kevin Bezuijen en Ruben de Haas was Hoogeveen hierna nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar tweemaal was het de doelman die een tegentreffer voorkwam. SC Erica speelt hierdoor woensdagavond, net zoals vorig jaar, om een plaats in de finale tegen Hoogeveen zondag. Dit duel begint om 20.15 uur. Hoogeveen zaterdag neemt het om 18.30 uur in de verliezersronde op tegen SV Dedemsvaart.

Hoogeveen zaterdag – SC Erica: 2-3 (2-1). Scoreverloop: 8e Ruben Roemahlewang 1-0, 10e Niek Rolink 1-1, 34e Ruben Roemahlewang 2-1, 51e Jan Willem Beukers 2-2, 62e Dion Sijmonds 2-3. Scheidsrechter: Nick Alberts. Opstelling Hoogeveen: Amsink, Jesse de Haas (Zwiers), Kobes, Duinkerken, Tuinstra, Ruben de Haas, Benjamins, Roemahlewang (Koopman), De Blecourt (Casander), Leepel (Brinkman), Ten Cate (Bezuijen).
Bijgevoegde foto mag met naamsvermelding vrij worden gebruikt (Foto's: Gerjo Stegeman).