Hoogeveen te sterk voor WKE-16

HOOGEVEEN â

WKE-16 is afgelopen seizoen weer vanaf het begin begonnen met een compleet nieuw elftal in de vijfde klasse. De ploeg van trainer Berend Oosting werd oppermachtig kampioen en hoopt ook dit seizoen in de vierde klasse op promotie. Tweedeklasser Germanicus was favoriet in het duel bij de start van de strijd om de Offerein bokaal. Die favorietenrol maakten de Coevordenaren al vroeg in de wedstrijd waar, want na elf minuten leidde Germanicus al met 2-0. Al na twee minuten was het raak en Marco Verhoef legde vanaf links de bal breed op Jurriaan Veldhuis en die had geen moeite het leer langs doelman Wim Kok te schuiven. Even later had het weinig gescheeld of

Germanicus was al op 2-0 gekomen, maar Daan van Dijk kopte een voorzet van rechts op de paal. Het bleek uitstel, want kort daarna werd nieuwkomer Jordy Beeksma vastgehouden en arbiter Arends legde de bal op de stip. Harm Hindriks maakte geen fout en Germanicus leek al vlot op rozen te zitten. WKE-16 leed veel balverlies en kwam nauwelijks over de middenlijn in de beginfase. Na een kwartier werd de ploeg voor het eerst gevaarlijk door een vlammend schot van Hicham Mirou, dat op de lat belandde.

De Coevordenaren bleven de betere ploeg en kregen de meeste en beste kansen. Roelof van Dijk was dichtbij de 3-0, maar in twee instanties kreeg hij de bal niet langs Wim Kok. Na kansen voor Devon Smit, Daan van Dijk en Jurriaan Veldhuis, die gemist werden, zakte het offensief een beetje af en kwam WKE-16 er iets meer uit. Jozef Brink was kansrijk, maar de eindpass ontbrak. In de rust begon het grote wisselen, want WKE-16 bracht acht nieuwe spelers in het veld. Alleen Meertens, H. Bakker en Mirou bleven staan. Germanicus-trainer Eric Prins hield zijn basis in tact.

Het tweede bedrijf begon met een enorme kans voor WKE-16 om de spanning weer terug te brengen. Jan Scholten verscheen vrij voor doelman Vincent Beugelink, maar schoot naast. De Coevordenaren toonden zich na tien minuten na rust veel effectiever, want Daan van Dijk kopte een voorzet knap achter Wolters. Daarmee leek de wedstrijd beslist en een kwartier lang was er alleen sprake van middenveldspel en kregen beide ploegen geen echte kansen. In de slotfase kwam WKE-16 steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook goede kansen. Spits Henk Bakker had kunnen scoren, maar in kansrijke positie was zijn schot te slap.

De Emmenaren vielen aan en Germanicus loerde op de counter. Tien minuten voor tijd kreeg Henk Bakker een niet te missen kans op een treffer. Na een voorzet van rechts had hij de bal voor het intikken, maar hij miste het leer. Vlak voor tijd kreeg hij toch zijn doelpunt en redde daarmee de eer voor zijn ploeg. Germanicus treft woensdag om 20.15 uur HZVV op het veld van HZVV en WKE-16 speelt om 18.30 uur tegen Ruinerwold.

WKE-16-Germanicus 1-3 (0-2) 2. Jurriaan Veldhuis 0-1, 11. Harm Hindriks 0-2, 55. Daan van Dijk 0-3, 84. Henk Bakker 1-3. Scheidsrechter: Arends.
WKE-16: Kok (46. J. Wolters); B. Scholten (46. H. Scholten), Mirou, Slagter (46. Gossen), Meertens; Zwikker (46. J. Scholten); Poelman (46. Vd Weide), Brink (46. Maat), Stobbe (46. Gustin), Oosting (W. Bakker), H. Bakker.
Germanicus: Beugelink; Boer, Hindriks, D. v Dijk, Smit; Beeksma, Greve, R. v Dijk (62. Haandrikman), Verhoef (67. N. Hoogeveen), K. Hoogeveen, Veldhuis. (foto's: Gerjo Stegeman)