WKE-16 zorgt voor verrassing tegen Ruinerwold

Hoogeveen â

WKE liet Ruinerwold komen en gokte via snelle uitvallen op succes. Die tactiek werkte goed, want WKE kreeg kansen genoeg om al vlot een geruststellende voorsprong te nemen. Na tien minuten was Jan Scholten al twee keer dichtbij een treffer geweest en spits Henk Bakker zag zijn lob net over het doel van Ewout Knol gaan. Het bleek uitstel, want even later was het wel raak. Henk Bakker werd de diepte ingestuurd en arbiter Arends liet ondanks het vlagsignaal van grensrechter Bert Loof de aanval doorlopen. Bakker passeerde Knol en bracht zijn ploeg aan de leiding.

Ook daarna bleef WKE dreigender en Harold Wolters kreeg een opgelegde kans op 2-0, maar vrij voor Knol schoot hij te zacht in. De eerste kans voor Ruinerwold kwam na 24 minuten, maar de inzet van Mark Brinkman kon WKE nog net van de doellijn halen. Ruinerwold was misschien wel iets meer aan de bal, maar de beste kansen waren voor WKE dat via Henk Bakker, Harold Wolters en invaller Hendrik Gustin goede kansen kreeg, maar verzuimde afstand te nemen. Bij rust mocht Ruinerwold dan ook blij zijn dat het slechts bij een 1-0 achterstand bleef. Zelf kon het te weinig creëren en bleef WKE verdedigend simpel overeind.

Na de rust bracht WKE zes nieuwelingen in de ploeg en Ruinerwold wisselde drie spelers. Het spelbeeld veranderde vlak na rust enigszins, want WKE viel aan en Ruinerwold moest terug. Deze spelwijze had al na vijf minuten succes, want WKE kreeg een strafschop, nadat Hicham Mirou was neergelegd. Henk Bakker had geen moeite met deze buitenkans en liet zijn tweede treffer van de wedstrijd aantekenen. Ruinerwold leek even aangeslagen, want nog geen twee minuten later lag nummer drie al achter doelman Ewout Knol.

WKE sneed simpel door de defensie en met de voorzet van links kende Henk Bakker geen problemen en schoof de bal in het lege doel. Daarmee leek de wedstrijd beslist. De beste kansen bleven voor de Emmenaren, maar Henk Bakker en Hendrik Gustin kwamen niet tot scoren.

Ruinerwold had nog weinig aanvallends laten zien, maar dat veranderde in de slotfase. WKE werd niet meer gevaarlijk en de tweedeklasser zette aan voor een slotoffensief. Ruinerwold kreeg kans op kans, maar WKE mocht haar doelman Jan Wolters dankbaar zijn dat hij steeds op de goede plaats stond bij inzetten van Ruinerwold. Het begon met een kans voor Tim Hogenhorst, die Wolters onschadelijk maakte. Daarna was het de beurt aan invaller Ewout Kleene, maar opnieuw bracht Wolters redding.

Even later kopte Kleene goed in, maar weer stond Wolters op de goede plaats. De vierde kans in drie minuten was voor Mark Brinkman, maar zijn inzet rolde naast. Een eretreffer kwam er zodoende niet voor Ruinerwold, waardoor WKE een verrassend ruime 3-0 zege behaalde en voor de vijfde plaats mag gaan tegen zaterdag derdeklasser Hoogeveen. Ruinerwold hoopt op de eerste treffers van dit toernooi tegen zondag tweedeklasser Dedemsvaart.

WKE-16-Ruinerwold 3-0 (1-0)
12. Henk Bakker 1-0, 50. Henk Bakker 2-0, 52. Henk Bakker 3-0. Scheidsrechter: Arends. Geel: B. Scholten (WKE). Toeschouwers; 150.