FC Emmen maakt halve dozijn vol in Appingedam

APPINGEDAM - FC Emmen heeft een oefenduel in Appingedam met 6-0 gewonnen. De wedstrijd vormde een onderdeel van een feestweek ter gelegenheid van de fusie tussen de plaatselijke clubs De Pelikanen en Appingedam. De nieuwe combinatie gaat als DVC (Damster Voetbal Combinatie) Appingedam door het leven en is met negenhonderd leden een van de grootste vereniging in de provincie Groningen geworden.
FC Emmen verdeelde de doelpunten keurig gelijk over de helften. Dat gebeurde in de eerste helft in een opstelling waarin met Youri Loen en Glenn Bijl slechts twee huidige basisspelers stonden. De recente aanwinsten Tim Siekman en Michiel Hemmen waren wel van de partij en lieten zien aanwinsten te zijn. Michiel Hemmen deed dat door middel van twee goals in de laatste tien minuten nadat hij daarvoor overigens wel enkele goede mogelijkheden onbenut had gelaten. FC Emmen had ruim een half uur nodig om de verdediging van de zaterdag derdeklasser te knakken. De maker van de 0-1 was Omran Haydary met een diagonaal schot. Daarna bracht Michiel Hemmen de ruststand op 0-3.

AT5W7592

Omran Haydary scoorde de 0-1

AT5W7608

Onder 19 junior Rob Deiman speelde de eerste helft.

AT5W7616

Michiel Hemmen kopt maar scoort hier niet.

Na de pauze werden o.a. de basisspelers Keziah Veendorp, Joris Voest en Michael Chacon ingebracht. In de punt van de aanval stond de zeventienjarige Thijs Dallinga die gretig was maar aanvankelijk niet fortuinlijk in de afwerking. Dat was hij wel na een dik uur spelen toen hij met een fraai schot de goede doelman van DVC versloeg. De score bleef echter aan de lage kant want gelet op de hoeveelheid kansen waren de dubbele cijfers mogelijk geweest. In de slotfase mocht Cas Peters nog even meedoen. Hij tilde de score naar een beter ogende 0-6 eindstand. Eerst na een onderschepping en zijn tweede goal vloeide voort uit een strafschop nadat hij zelf was onderuit gehaald. DVC, getraind door Erwin Buurmeijer, kreeg in de negentig minuten geen enkele scoringskans.

AT5W7635

Tim Siekman baant zich een weg tussen twee Damsters.

AT5W7718

Thijs Dallinga (9) neemt de 0-4 voor zijn rekening.

AT5W7732

Cas Peters schoot met scherp in de slotfase (Foto’s: Gerrit Rijkens)

DVC Appingedam-FC Emmen 0-6. 31. Haydary 0-1, 35. Hemmen 0-2, 40. Hemmen 0-3, 66. Dallinga 0-4, 84. Peters 0-4, 90. Peters (strafschop) 0-6. Toeschouwers: 800.
FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag; Bijl, Lima, Wielink, Siekman, Bijlsma, Huizing, Deiman, Loen, Haydary, Hemmen.
Tweede helft: Van der Vlag; Wielink, Veendorp, Lima, Voest, Bijlsma, Huizing, Chacon, Scheper, Haydary (67. Peters), Dallinga.