EHS’85 wint eerste bekerwedstrijd

EMMERSCHANS - EHS’85 heeft in de eerste bekerwedstrijd gewonnen van Bellingwolde, 3-0. EHS’85 kwam goed uit de startblokken en nam vanaf minuut één het initiatief in de wedstrijd. Bellingwolde, een zeer jonge en goed voetballende ploeg, zorgde er samen met de Schanskers voor dat het een boeiende en aantrekkelijke eerste helft werd.

In de 25e minuut ontstond er paniek in het strafschopgebied van Bellingwolde, na een goede actie van Wouter Smit. De verdediging van Bellingwolde bleef naar elkaar kijken niemand deed iets. Dat deed wel Boy Mestemaker. De rappe spits van EHS was er als de kippen bij en prikte de 1-0 achter de Bellingwoldse doelman.

Daarna golfde het spel op en neer. Doordat beide ploegen compact verdedigden, waren er vrij weinig kansen over en weer. Tot in de 35e minuut wederom Boy Mestemaker werd gelanceerd. Na een goede individuele actie kwam hij oog in oog met de doelman. Mestemaker faalde niet, 2-0.

Na rust was het voetbal van beide teams een stuk minder. Vermoeid door het hoge tempo van de eerste helft, kozen beide ploegen meer voor de lange bal richting de spitsen. In de 74e minuut leek dit voor EHS effect te hebben. Richard Fuhler werd diep gestuurd en bereikte zijn kompaan in de aanval, Mestemaker. Deze werd onderuit getrokken door een verdediger, penalty! Helaas werd deze uitgelezen kans op de 3-0 niet benut. De doelman van Bellingwolde lag in de goede hoek en tikte de bal er uit.

Ongeveer 10 minuten later was het wel raak. De ingevallen Mark Linneman bediende Wouter Smit en deze aarzelde niet. Met een knappe pegel belandde de bal in de linker bovenhoek, 3-0. ‘Al met al een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander’, zo liet trainer Lubach van EHS weten, hier kunnen we op voort bouwen.