Bargeres komt goed weg met kleine nederlaag tegen Schoonebeek

SCHOONEBEEK - Vorige week zette Bargeres in de eerste bekerwedstrijd tegen Dalen een prima wedstrijd neer die uiteindelijk met 2â

Schoonebeek kreeg vele kansen. Al na 5 minuten kon Niek Huser een foute terugspeelbal onderscheppen en de bal op de vrijstaande Leon Steffens leggen die echter naast schoot. In de 15de minuut was het wel raak. Een schitterende diagonale voorzet van Niek Huser kwam pardoes op de lat en in de rebound kon Leon Steffens vrij inkoppen, 0 – 1. Het leek het beginsignaal voor een grote overwinning want Bargeres was dan toe nog nauwelijks op de helft van Schoonebeek verschenen.

Achtereenvolgens kreeg Schoonebeek een scala aan kansen om de voorsprong te vergroten. Een vrije trap van Ruben Hoek werd ingekopt door Jan Willem Wubkes. De bal passeerde zeer waarschijnlijk de doellijn maar de goed leidende 19-jarige scheidsrechter Mikel Pieterman zag het anders. Vervolgens kon Mart Berends door de defensie van Bargeres slalommen maar stuitte uiteindelijk op keeper Niels Kloppenburg. Een afstandsschot van Ruben Hoek ging maar net over. Pas inde 40ste minuut kreeg Bargeres zijn eerste kansje. Raymond de Groot ging door de defensie van Schoonebeek en strandde op keeper Martin Berens.

In de tweede helft nam Schoonebeek wat gas terug en was het bij Bargeres iets beter georganiseerd. Kansen bleven echter komen voor de gasten. Een afgeslagen bal werd door Leon Steffens voor het doel gelegd maar Ruben Hoek kwam net te laat om de voorsprong te vergroten. Een schot van Ruben Hoek ging via de vingertoppen van Niels Kloppenburg net naast. In de 55ste minuut deed Bargeres ook nog van zich gelden. Een steekpass van Rik Zinnemers kwam bij Jorrit Visser die strandde op keeper Martin Berens.

De ingevallen Jeffrey Berens was nog dicht bij een treffer nadat hij verdediger Frank Smalbil te snel af was maar ook zijn schuiver belandde naast het doel van Bargeres. In de slotfase keurde scheidsrechter Mikel Pieterman uit Gasselternijveen nog terecht een buitenspel doelpunt af op advies van grensrechter Harold Bakker van Bargeres. Schoonebeek geloofde het tenslotte wel en Bargeres had niet de kracht nog iets terug te doen. Zo eindigde deze wedstrijd in een meer dan terechte overwinning voor Schoonebeek.

Bargeres zal samen met de nieuwe trainer Harmannus Horlings moeten analyseren waar het allemaal fout ging in deze wedstrijd terwijl tegen Dalen een goede wedstrijd werd gespeeld. Maar daarvoor zijn deze potjes ook bedoeld om lekker te oefenen en te verbeteren. Over 2 weken begint het echte spektakel.