FC Klazienaveen 5 buigt achterstand om

Afgelopen zaterdag is de competitie dan eindelijk begonnen met als eerste tegenstander Erica 3. Trainer Jeroen Berens wil goed beginnen aan het nieuwe seizoen en koos voor een sterk elftal vanaf de aftrap. Vanaf de aftrap was het meteen duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden op sportpark de planeet.

Erica wist Klazienaveen meteen onder druk te zetten en kwam na 5 minuten al op voorsprong. De linksbuiten bleek sneller te zijn dan Werner Hoormann en schoot de bal onder keeper Bradley Tingen door 0-1.

Klazienaveen was ongeorganiseerd en 5 minuten later stond het ook al 0-2. Hierna was duidelijk dat Werner zich niet fit voelde na eigen zeggen en werd gewisseld na 10 minuten. Het spel van Klazienaveen werd beter en kreeg veel kansen onder andere voor Michael Geerts, die na vorige week met het 4e mee te hebben gedaan, nu voor het 5e speelt. De bal ging er helaas niet in en Klazienaveen bleef doordrukken.

Na ongeveer 30 minuten was het wel raak, een voorzet op Tim Jalving werd door een verdediger van Erica in eigen doel gekopt. Jalving eiste de goal op maar de spelers van Klazienaveen wisten wel beter en zo werd Erica niet toegevoegd aan Jalving zijn lijst “Teams waar ik tegen kan scoren”.

Opvallend was dat spits Tom Bornkamp het vizier niet op scherp had. De paal werd geraakt en de doelman, maar geen goal voor de topscorer hierdoor bleef het 1-2 bij rust. Er moest dus wat veranderen om de 3 punten thuis te houden. Een paar wissels werden gemaakt sterkhouders Mark Kroeze en Ruben “de Don” Bernsen kwamen het veld in.

Vanaf de 2e helft begon Klazienaveen er een tandje bij te zetten en in de 50e minuut was het raak Vedette Danny Jaspers werd vrijgespeeld door Tom Bornkamp en maakte de 2-2. Na 5 minuten was het weer raak, weer leverde Bornkamp een assist dit keer op Michael Geerts 2-3.

Klazienaveen bleef tot de 80e minuut beter en had meer moeten scoren, maar nadat dit niet gebeurde werd het elftal moe. Erica begon nog 1 slotoffensief en kreeg veel kansen op de gelijkmaker. Echter was er 1 speler niet moe en dat was Bradley Tingen. Elk schot werd gepakt door de doelman en redde keer op keer. Na 95 minuten werd er gefloten voor het eindsignaal en waren de 3 punten binnen.

Na de wedstrijd is topspits Bornkamp met het “Jalving kwaaltje” gediagnosticeerd, we wensen de spits en familie beterschap en hopen op een snel herstel!

Man of the match: Bradley Tingen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen HZVV 7 op het programma in Hoogeveen en hoopt Klazienaveen 5 deze lijn voort te zetten.