Schoonebeek opent competitie met verdiende thuiswinst

SCHOONEBEEK - In de zondag 4e klasse D ontving Schoonebeek voor de eerste competitiewedstrijd Valther Boys op Sportpark de Gruinte. In tegenstelling tot de afgelopen seizoenen, kon Schoonebeek deze keer met een nagenoeg fitte selectie aan het seizoen beginnen. Zodat nu vanaf de eerste wedstrijd aan de doelstelling gewerkt kan worden; het pakken van een prijs.

De gasten trapten af en toonden aan om te gaan voor een goed resultaat. Na hun gretig begin nam Schoonebeek steeds meer het heft in handen, en had met rust al op ruime voorsprong kunnen en moeten staan. Schoonebeek kreeg diverse kansen en zag ook onderkant lat een treffer voorkomen.

Na 45 minuten stond het scorebord echter nog op 1-1; in de 37e minuut, na een scrimmage met meerdere doelpogingen, scoorde Niek Huser op aangeven van Leon Steffens de openingstreffer, 1-0. De inzet van Valther Boys echter werd nog voor rust beloond; Gert Jan Webers, sterk aan de bal, kreeg vrije doorgang na een fout in de Schoonebeek-defensie, en passeerde doelman Martin Berens, 1-1.

In de tweede helft kreeg Schoonebeek steeds meer controle over de wedstrijd en de tegenstander. Ruben Hoek schoot pal na de hervatting net over. Een triest voorval zou volgen in de 59e minuut: Niek Weitering werd slachtoffer van het overmatige fysieke spel van de Boys. Hij werd met een zware enkelblessure van het veld gedragen en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Na 5 minuten werd de wedstrijd hervat en pakte Schoonebeek de overheersende draad weer op. In de 67e minuut taste de Valther Boys-defensie mis bij een hoge bal, en kon Ruben Hoek binnen lepelen, 2-1. De score kreeg een nog beter aanzien in de 72e minuut, een combinatie tussen Ruben Hoek en Niek Huser stelde Jeffrey Berens in staat om de 3-1 binnen te schuiven. Het Valther Boys verzet was gebroken en Schoonebeek kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Schoonebeek zette zo de eerste competitiewedstrijd om in een verdiende overwinning. Waarschijnlijk zal het Niek Weitering voor een langere periode moeten missen met zijn zware enkelblessure. Via deze weg wensen we Niek van harte beterschap. Volgende week kan Schoonebeek op bezoek bij HOC in Odoorn. Valther Boys krijgt Weiteveense Boys op bezoek.