Schoonebeek onterecht met lege handen tegen HOC

ODOORN/VALTHE – In de zondag 4e klasse D was Schoonbeek leeg gestreden en teleurgesteld na de 2-1 nederlaag tegen HOC. Gezien de kansen in vooral de eerste helft had Schoonebeek mee verdiend. Schoonebeek begon jagend en kort dekkend en HOC wist het eerste half uur geen raad met de aanvalsgolven.

Ondanks pogingen van o.a. Ruben Hoek, Justin Katuin, en Leon Steffens kwam Schoonebeek echter niet tot scoren. Ook stond aan beide zijden een goede doelman in het veld. In de 36e minuut slipte Jelle Siekman door de Schoonebeekverdediging en passeerde doelman Martin Berens rechts met een lage schuiver. Zo ging niet Schoonebeek maar HOC met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Schoonebeek bleef ook de tweede helft verbeten vechten voor een goed resultaat en dat werd eindelijk in de 61e minuut beloond door een doelpunt van Niek Huser. 1-1. Schoonebeek bleef daarna de bovenliggende partij. In de 68e minuut claimde Schoonebeek een strafschop; Niek Huser werd in de rug omver gelopen, maar scheidsrechter Grondstra deed het af als een buiteling.

De winnende HOC-treffer kwam in de 82e minuut op gelukkige wijze tot stand. De bal viel pardoes voor de voeten van Gert Jan Spijker en deze lepelde de bal over doelman Martin Berens, 2-1.