EHS'85 verslaat zwak Bargeres

EMMEN - EHS'85 heeft de nare nasmaak van de nederlaag van vorige week tegen Sweel weggepoetst door bij Bargeres met 1-5 te winnen. Grote smaakmaker deze wedstrijd was Wouter Smit met 2 doelpunten.

Al in de 4e minuut tekende Wouter Smit vanaf de achterlijn ongenadig hard raak achter de Bargeres-doelman. Daarna had EHS'85 het betere van het spel al waren de Schanskers nog vrij slordig in de passing. In de 22e minuut werd Boy Mestemaker gelanceerd en passeerde zijn directe verdediger.

Op het moment dat Mestemaker voor wilde geven werd hij onderuit gehaald. De strafschop die volgde was een koud kunstje voor aanvoerder Mark Linneman, 0-2. Zo'n tien minuten later kwam Reinier Visser van Bargeres door over links, kapte naar binnen en lobte de bal over de prima keepende Mark Schepers in de goal van EHS'85. Een kleine domper voor het team van Cor Lubach.

Met 2-1 gingen beide teams rusten. Na de rust van het EHS dat met frisse moed de 3-1 zocht en die kwam er. Een kwartier na rust kwam er een goede bal van Ivo Bos aan bij spits Richard Fuhler. Hij sprintte richting de uitkomende doelman van Bargeres en kon de bal voorbij de keeper meenemen en eenvoudig intikken. In de 74ste minuut was het Boy Mestemaker die een goede aanval afrondde met een eenvoudige schuiver tegen het net.

Vijf minuten later was het alweer raak. Wouter Smit werd op links weggestuurd en kon vrij voor de goal komen. Met een droge knal vanaf de 16-meter liet hij de doelman kansloos, 1-5. 'Deze overwinning was hard nodig na de deceptie van vorige week', aldus EHS-trainer Cor Lubach. Leider Herman Fuhler voegde daar aan toe: 'Dit is gewoon klasse, dit is karakter tonen na vorige week, ik ben een trotse leider'!