ValtherBoys fungeert als schiettent.

EMMEN - In de zondag vierde klasse D zorgde WKE-

Ferdy Poelman die 5 maal scoorde, is Gertjan Webers (15) en Mathijs van Dalen(2) de baas. (foto Bert Tibbe)

Hendrik Gustin die deze middag een aantal goede assisten vanaf de rechtervleugel. Het bleef een éénrichtingsverkeer en ValtherBoys kon er alleen maar voor zorgen om de score zo laag mogelijk te houden. Dat zou helaas anders lopen voor de groen-witten. In de 30e minuut wordt er drie nul gemaakt, het is weer Hendrik Gustin die een bal precies op maat voor geeft en Ferdy Poelman schiet zijn tweede op de doellijn binnen.

Bij ValtherBoys wordt er gewisseld, Joel Eggens eruit en Gertjan Webers erin, hopelijk kan die voor wat gevaar zorgen aan ValtherBoys zijde hoopt men aan ValtherBoys zijde. Tot de rust blijft het 3-0. Na de rust is er geen houden meer aan, in een kort tijdsbestek loopt WKE’16 uit naar een een grotere voorsprong. Weer is het Hendrik Gustin die Henk Bakker laat scoren, de wedstrijd is dan in 49e minuut. In de 55e minuut is het Hendrik Gustin zelf die zichzelf beloond met een lobje over Mestemaker. Mestemaker weet in eerste instantie nog Henk Bakker van het scoren af te houden, maar in de rebound rond Gustin het af. 5-0. Het gaat nu snel, na 7 minuten is er al weer tweemaal gescoord door WKE.

Eerst is het de beurt aan Ferdy Poelman die bij de achterste paal na een corner van Ronald Oosting binnen kan tikken en dan, wie anders ook dan Hendrik Gustin, de bal weer panklaar legt voor Henk Bakker vanaf de rechterkant. ValtherBoys wordt even helemaal dolgedraaid en is het overzicht helemaal kwijt. Het siert de ploeg dat ze bleven proberen om te voetballen en ook enigszins de aanval probeerden te zoeken. Dat lukte ook een paar keer. De diepgang van Gertjan Webers werd daarbij een paar gezocht.

Maar succes was er deze middag niet, althans. Via Ferdy Poelman en Hendrik Gustin wordt het 9-0 en zit men te wachten op 10e. Dan is het alsnog Gertjan Webers die weet te ontsnappen aan de verdedigers Jannes Wolters en Hinke Scholten en voor de ere treffer zorgt. Er wordt gevlagd voor buitenspel maar dat is het niet volgens scheidsrechter Assen. Harold Wolters maakt in de slotfase 10-1 en de laatste wordt gemaakt door Ferdy Poelman. Uitslag 11-1.