Schoonebeek trekt aan langste eind in derby tegen Weiteveense Boys.

NIEUW SCHOONEBEEK - En daar stond ie weer op de rol, de derby van oudsher tussen Schoonebeek en Weiteveense Boys. Zondag jl. vond deze plaats op sportpark De Gruinte. De Boys kwamen op de fiets. De jeugd, van Schoonebeek en Weiteveense Boys samen voetballend in SWB-verband, en enkele supporters maakten er een leuke happening van. De opkomst van beide teams ging gepaard met Bengaals vuurwerk en stevige muziek.

Voor een 509-koppig publiek (persoonlijk geteld door de voorzitter van vv Schoonebeek) zou een boeiend spektakel volgen; een sterker Schoonebeek met meer kansen maar daar tegenover Weiteveense Boys met gevaarlijke uitvallen. Uiteindelijk won Schoonebeek terecht met 1-0.

Onder toeziend oog van scheidsrechter Johan Sulmann trapte Schoonebeek af. Al in de 7e minuut viel aan weerszijden een officiële waarschuwing. Een signaal van scheidsrechter Sulmann om het lekker strak te houden en hij bracht de mannelijke maar sportieve wedstrijd tot een goed eind. Meer kaarten zouden volgen aan beide kanten, en Jeffrey Berens onderging de meeste fysieke ellende aangebracht door de Boys-verdediging.

Vanaf het begin bouwde Schoonebeek een overwicht op met goed verzorgd voetbal. Het liet Weiteveen niet in de wedstrijd komen door de Boys direct onder druk te zetten. Na een aantal waarschuwingsschoten werd Niek Huser al in de 10e minuut matchwinner, een strak afstandsschot van Ruben Hoek kreeg doelman Frank Peters niet goed onder controle, en Huser was attent ter plekke om de 1-0 binnen te werken. Schoonebeek verzuimde in de eerste helft om de verdere kansen om te zetten in doelpunten, waardoor het Weiteveen in leven liet.

Ook de tweede helft had Schoonebeek controle over de wedstrijd. Vooral direct na de rust had het een aantal kansen om de score te verdubbelen, maar verzuimde het om de trekker definitief over te halen. Gaandeweg de tweede helft leunde Schoonebeek steeds meer op de 1-0 voorsprong. Weiteveense Boys perste er nog eens een dreigend slotoffensief uit met hoge ballen in de 16, en Schoonebeek moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Peter Imming mocht nog voortijdig de douche opzoeken na zijn tweede gele kaart. Schoonebeek bleef gevaarlijker met snelle uitvallen, maar vlak voor tijd hadden de Boys nog een kans op een gestolen punt, maar spits Peter Menke prikte net naast. Het laatste fluitsignaal van scheids Sulmann werd dan ook met opluchting begroet door de Schoonebeek spelers en aanhang.

De overwinning werd als verdiend beoordeeld door zowel Schoonebeek als Weiteveen. Volgende week gaat Schoonebeek op bezoek bij DVC in Nieuw Dordrecht, Weiteveen krijgt WKE op bezoek. Gezamenlijk werd na de tijd een klein Oktoberfest in de kantine gevierd.