Overrompelende start Schoonebeek basis voor verdiende zege

NIEUW DORDRECHT - Afgelopen ontving DVCâ

Al in de eerste minuut ging Jeffrey Berens goed door over rechts, en passeerde met links de DVC’59 doelman, 0-1. Luttele minuten later leverde Ruben Hoek een perfecte voorzet af. Niek Huser pikte deze op en uit de draai schoot hij de 0-2 binnen. In de 26e minuut kreeg Schoonebeek een strafschop van Jesper Swieters, maar deze werd door doelman Bert Tubben tot corner getikt.

Op slag van rust mocht Gert Mink van DVC’59 ook een strafschop nemen, maar die werd op zijn beurt gepakt door Schoonebeek doelman Martin Berens. Toch kwam de ruststand op 1-2. Uit een uitval over links, werd de bal voorgetrokken en binnen gewerkt door Jeffrey Mink, 1-2. Ook in de tweede helft bleef Schoonebeek met beter voetbal de controle over de wedstrijd houden.

DVC’59 had weinig in te brengen, maar Schoonebeek weigerde de score op te voeren. DVC’59 bleef in de wedstrijd, maar in de 82e minuut lanceerde Jan Willem Wubkes Niek Huser door het centrum en die stuiterde de verdiende 1-3 eindstand binnen.