Erica'86 wint nipt van VEV

ERICA - Afgelopen zaterdag stond de gemeentelijke derby tussen Erica '86 en VEV weer op het programma. Erica is de competitie redelijk begonnen met 2 zeges uit 4 wedstrijden en VEV wist tot dusver slechts 1 puntje te pakken. Dit verschil op de ranglijst was ook duidelijk te zien op het veld. VEV was maar met 1 doel afgereisd naar Erica en dat was tegenhouden en zo veel mogelijk de lange bal spelen.

Toch wist 86 de opgetrokken muur al in de 1ste minuut al af te breken, want na een mooie aanval schoot Wesley Wessels de bal tegen de touwen. Echter werd zijn treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De 10 minuten hierna probeerde 86 met snelle combinaties de verdediging van VEV kapot te spelen en reeg het kansen aaneen zonder te scoren.

Na deze periode zakte het tempo van de wedstrijd en had VEV minder moeite om overeind te blijven. Halverwege de eerste helft kreeg het zelfs een grote kans om te scoren, maar keeper Jordi Weering kon de bal naast kijken. Daarna was het woord weer aan 86, dat met een te laag tempo probeerde om de handbal verdediging van VEV uit te spelen. Veelal werd er met afstandsschoten geprobeerd de keeper te passeren waar het schot van Patrick Bruins nog net werd aangeraakt en rakelings naast vloog.

In de tweede helft werd het tempo dan ook echt opgeschroefd door 86 en VEV liet zich nog verder inzakken. Niet zelden stonden de beide meest diepe spitsen van VEV halverwege de eigen helft mee te verdedigen. Het doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Eerst wist Rutger Hoge met een kopbal de lat te raken, maar even later was het wel raak. Na goed doorzetten aan de rechterkant kreeg diezelfde Hoge de bal aangespeeld op randje 16 en met zijn linkerbeen krulde hij de bal prachtig in de verre hoek. 1-0.

Nu moest VEV wel meer ruimte weg geven om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en kreeg 86 enkele kansen om de score te verdubbelen, echter zonder succes. VEV daarentegen had aanvallend te weinig macht om keeper Werring echt te testen. In de slotminuten kreeg invaller Andy Hof DE kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Op 2 meter afstand van een vrijwel leeg doel kreeg hij het voor elkaar om de bal langs de verkeerde kant van de paal te schuiven. Niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde.

Al met al een meer dan verdiende overwinning voor 86, echter had het duel nooit zo spannend moeten worden.