Falende Post wordt FC Klazienaveen 7 net niet fataal

KLAZIENAVEEN - Na de moeizame 2 – 2 tegen Drenthina stond er opnieuw een wedstrijd tegen een middenmoter op het programma. Tegen SC Angelslo 3 werd het weer eens tijd voor de volle 3 punten, om de aansluiting met de top te kunnen houden. Roy Posthuma begint langzaam maar zeker te wennen aan het voetbal in de lagere senioren. Een van de nieuwe vedettes uit Kappie’s sterrenensemble heeft zich inmiddels moeiteloos aangepast aan het niveau en weet zich ook prima te schikken in het ondoorgrondelijke wisselbeleid. Posthuma voelde van de week al nattigheid en voorzag zichzelf van een nieuw trainingspakkie.


Met sterspeler Posthuma strak in het pak op de bank begon FC Klazienaveen voortvarend aan het duel. Na het echec aan de Oude Roswinkelerweg had Kappie ferme woorden gesproken in de kleedkamer en dat miste zijn uitwerking niet. Tijdens de eerste de beste aanval ging Roelof-Jan Hadderingh over de knie en arbiter Van Dijk wees gedecideerd naar de stip. Hadderingh’s collega van het rode front, Maurice Post, schoot probleemloos de 1 – 0 tegen de touwen. Dit zou ook meteen de laatste succesvolle samenwerking van het rode front voor vandaag zijn. Roefie stoomde weer eens op over links en passeerde de doelman. Goaltjesdief Post wilde het rollertje graag op zijn naam hebben en besloot de bal een laatste zetje te geven. Echter gebeurde dit vanuit buitenspelpositie, waardoor er geen einde kwam aan de scoringsdroogte van Roefie ‘lang niet altijd meer goed voor een goaltje’ Hadderingh.

Dit was niet de enige grote mogelijkheid die om zeep geholpen werd. Klazienaveen speelde goed en creëerde kans op kans. Meestal was Post het eindstation van de aanval, maar iedere keer faalde de normaliter zo eenvoudig scorende spits. Aanvallend was er vooralsnog weinig van Angelslo te vrezen, Conen stond voor spek en bonen in de goal. Maar het zou FC Klazienaveen 7 niet zijn, als het toch weer mis ging. En dat ging het. Uit een counter snelde de Angelslo aanvaller door de verdediging heen en schoot de bal keurig over Conen heen. Geen vuiltje aan de lucht, daar Klazienaveen oppermachtig was. 5 minuten later ging het wederom mis. Die andere Post, Marc, anticipeerde volledig verkeerd op een lange bal. Een lange bal dien je voor de stuit op te vangen. Marc opteerde voor de variant om pas bij de 3e stuit in te grijpen. Van een man die 1-op-1 loopt in het eerste mag je adequater ingrijpen verwachten. Enfin, vrije doortocht voor Angelslo voor de 1 – 2. Toch brak er geen paniek uit. Klazienaveen bleef haar spel spelen en kansen creëren. En als je zoveel kansen krijgt en een spits van wereldfaam in de punt hebt, moet dat goaltje vanzelf vallen. Post kreeg de kansen op een presenteerblaadje aangereikt, maar kans op kans werd verprutst. “Soms zit het mee, soms zit het tegen”, was de analyse van de man die Klazienaveen voor rust al richting dubbele cijfers had kunnen schieten.

In de rust was het wisselbeleid van Kappie weer eens een ‘hot item’. Ondanks de vooraf gedane beloftes, werden de goed spelende Ten Heuvelhof, Alberts en Schonewille vervangen. Om onbegrijpelijke redenen mocht Schonewille zelfs gaan douchen. Ten Heuvelhof besloot tot een tactische meesterzet. Met het risico om onderdeel te worden van de #metoo discussie, plukte hij Schonewille onder de douche vandaan en adviseerde hem om de schoenen weer aan te trekken.

Schonewille en Alberts waren in de 2e helft hard nodig. Klazienaveen wist het goede spel uit de eerste helft niet weer op te pakken. Na het inbrengen van beide heren, werd Klazienaveen weer wat sterker. Toch moest er opnieuw een fikse tegenslag geïncasseerd worden, want uit een van de spaarzame aanvallen kwam Angelslo zelfs op een 1 – 3 voorsprong. Maar het was ook de plaaggeest in de spits van Angelslo, die Klazienaveen weer in het zadel hielp. Aanhoudend commentaar deed Van Dijk besluiten de beste man 10 minuten af te laten koelen. De boodschap werd niet helemaal begrepen, dus toonde Van Dijk ook het rode kaartje. De daaropvolgende schandalige scheldkanonnade met de meest vreselijke ziektes ging door merg en been en deed het vuur ontbranden. Helaas had Post het vizier nog steeds niet op scherp staan en trof eerst paal en vervolgens de lat. Die andere Post, Marc, maakte zijn fout goed. Met een fabuleuze streep in de winkelhaak liet hij de keeper kansloos. Van spelers die 1-op-1 lopen in het eerste mag je verwachten dat ze opstaan op het moment dat het nodig is. En dat deed hij!

De anschlusstor gaf Klazienaveen vertrouwen. Posthuma stuurde Alberts weg op rechts. Niels aarzelde niet en bracht de score in evenwicht. Puntje leek gered, maar er was nog tijd. Klazienaveen bleef strijden tot het bittere eind. Het was opnieuw Alberts die er door kwam en die wist de bij de 2e paal vrijstaande Post te bereiken. En warempel. Hij kan het nog! Post tikte de dik en dik verdiende 4 – 3 binnen!

In de laatste 5 minuten probeerde Angelslo nog alles op alles te zetten om een punt mee naar De Meerdijk te nemen. Posthuma verijdelde een snelle tegenaanval door een opzichtig handsballetje en ontving hiervoor terecht een gele kaart. Wat Posthuma nog niet wist, is dat hier een tijdstraf van 10 minuten aan vast zit. De inburgeringscursus van Posthuma op het laagste niveau gaat vooralsnog met horten en stoten. Met 10 tegen 10 was het nog even billenknijpen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

In een enerverend duel kon FC Klazienaveen 7 weer 3 punten bijschrijven en dus is Kappie’s sterrenensemble nog altijd ongeslagen. De vorige week verworven biersponsor kon meteen de portemonnee trekken als beloning voor de punten. Las- en montagebedrijf Lasin hartelijk dank voor het vanuit Polen gesponsorde bakkie bier!Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda