Bargeres pakt tweede overwinning op rij

WEITEVEEN - Bargeres pakte na de overwinning vorige week tegen Valther Boys de tweede overwinning en nu tegen Weiteveense Boys. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Bargeres duidelijk beter dan Weiteveense Boys en had de score moeten opvoeren. In de tweede helft kwam meer strijd en was Weiteveense Boys de betere ploeg ook al had de thuisclub het moeilijk om het veldoverwicht om te zetten in uitgespeelde kansen.

Bargeres daarentegen had na 15 minuten in de eerste helft al ruim afstand kunnen nemen. Gilles Jan Kalter onderschepte in de derde minuut bij het uitverdedigen een bal van een verdediger van Weiteveense Boys en ging alleen op doelman Frank Peters af maar zijn prima geplaatste schot belandde op de paal. Even later passeerde Reinier Visser zijn directe verdediger Tim Steffens en zijn voorzet ging voor een leeg doel langs. Uiteindelijk moest een corner van Raymond de Groot de voorsprong inleiden. Keeper Frank Peters keek tegen de laagstaande zon in en de indraaiende corner werd door de goalie pardoes in eigen doel gewerkt, 0 – 1.

Bargeres kreeg vervolgens nog volop kansen om de score verder uit te bouwen. Een voorzet van, de van een blessure terug gekeerde, Raymond de Groot ging net voor de spitsen van Bargeres langs, bij een voorzet van Jelmer Visser kwamen de spitsen van Bargeres een teenlengte te kort om de bal eenvoudig in te tikken en een schot van Jelmer Visser uit een vrije trap van Reinier Visser ging rakelings over. Weiteveense Boys kon daar geen enkele kans tegenoverstellen en had het moeilijk in de opbouw met het voortdurend storende Bargeres. De voor de geblesseerde keeper Niels Kloppen ingevallen A1 keeper Sytze van der Gaag had dan ook weinig werk te doen maar voor zover nodig stond de goalie op zijn plek.

De thuisploeg had daarnaast veel overtredingen nodig en zo moest links back Tim Steffens zegge en schrijve 8 keer een overtreding maken in de eerste helft op Reinier Visser waarbij merkwaardig genoeg de redelijk leidende scheidsrechter Jan Hoorn uit Zuidwolde de kaarten op zak hield. In de tweede helft maakte de man in het geel dit meer dan goed door 4 aan Weiteveense Boys uit te delen en 3 aan Bargeres.

In de tweede helft kantelde het beeld van de wedstrijd. Weiteveens Boys ging meer naar voren voetballen en dat leverde sporadisch kansen op. Het middenveld was nu voor de thuisploeg en Bargeres kwam zowaar enigszins onder druk te staan. Een schot van Peter Imming ging rakelings naast en een schot van Stefan Bernsen werd in een katachtige reactie door keeper Sytze van der Gaag van Bargeres van de doellijn gehaald voor een mêlee van spelers. Weiteveense Boys leek op weg naar de gelijkmaker maar Bargeres was in de uitvallen minstens zo gevaarlijk.

Zo werd een 1-2 combinatie tussen Reinier Visser en Rik Zinnemers door laatstgenoemde net in het zijnet geschoten. Uiteindelijk kwam Bargeres toch op een grotere voorsprong. Een schitterende diepe bal van Jelmer Visser op Reinier Visser werd nu maar eens niet afgevlagd door assistent scheidsrechter R. Schulte en Visser stoomde allen op keeper Frank Peters af, omspeelde de keeper en bracht de stand op 0 – 2.

De wedstrijd leek gestreden maar Weiteveense Boys bleef aandringen. In de slotfase moest keeper Sytze van der Gaag nog adequaat ingrijpen na een steekbal op Dennis Rocks maar de aanvaller strandde op de sluitpost van Bargeres. Uiteindelijk werd het toch nog weer spannend. Een vrije trap van Dennis Rocks werd verkeerd ingeschat door de verder prima keepende Sytze van der Gaag waarna Stefan Bernsen koppend de stand op 1 – 2 bracht. Scheidsrechter Jan Hoorn liet nog wel 7 minuten blessuretijd bijtellen waardoor het voor Bargeres nog even spannend werd maar uiteindelijk kon de ploeg toch de belangrijke 3 punten mee naar huis nemen. Een flinke opsteker na een slecht begin van het seizoen. Volgende week WKE thuis en wie weet wat er allemaal nog voor moois mogelijk is.