Dames Emmen trotse kampioenen in landelijke damescompetitie

NIEUWEGEIN - Door omstandigheden reisde het jonge damesteam van Emmen zonder coach naar Nieuwegein om daar de vier benodigde punten voor het kampioenschap bij elkaar te slaan. Tegenstander VTV 2 verscheen met Mia Alting-De Wild, Tineke Buijtendijk en Marit Baars achter de tafel.

Janine Grootjans won haar eerste partij in vier games van Alting-De Wild en zette zo de Emmenaren op voorsprong. Tessa Mennen die door haar stage te weinig trainingsuren kan maken verloor vervolgens vrij kansloos van Buijtendijk, waarna Fleur Hoogeveen het kampioenschap dichterbij bracht door in straigth games Baars aan de kant te schuiven.

Het dubbel Mennen/Hoogeveen moest zich helaas in vijf sets gewonnen geven, waardoor er nog steeds 2 punten nodig waren om de kampioensvlag te hijsen. De jonkies Grootjans en Hoogeveen lieten in hun volgende partijen zien dat er maar 1 team recht had op de titel in de tweede divisie A en dat is Emmen.

Beide speelsters wonnen hun partijen tegen resp. Buijtendijk en Alting-De Wild in vier games waardoor de zo felbegeerde titel een feit was. Zowel Grootjans als Hoogeveen wonnen ook hun derde wedstrijd en scoorden zo een fraaie hattrick. Vermeldenswaard is nog dat Tessa Mennen haar laatste wedstrijd winnende over de streep kon trekken, waardoor het kampioenschap werd bekroond met een prima 7-3 overwinning.

Met 9 overwinningen en slechts 1 kleine nederlaag hebben de youngsters laten zien toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Die wacht hen vanaf 26 januari als zij mogen aantreden in de eerste divisie B, waarbij dan een plaats bij de top 2 noodzakelijk is voor handhaving op dit hogere niveau.

Er is in elk geval weinig tijd om te genieten van dit kampioenschap, over een week wacht alweer de deelname aan de finales van de NTTB Beker in ’s Hertogenbosch, waar zij zich al kunnen meten met de top van de 1e divisieteams.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda