FC Klazienaveen overklast DZOH

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J won FC Klazienaveen na een 1-5 ruststand met 1-6 van DZOH. FC Klazienaveen had na een half uur de wedstrijd al onder controle door een 3-0 voorsprong. Het was wel DZOH, die de laatste drie wedstrijden op rij had gewonnen, die de eerste kans kreeg, maar die niet wist te benutten.

FC Klazienaveen kwam daarna snel met een antwoord. Thyrann Lambers scoorde de 0-1 na een snelle aanval. Acht minuten later tilt Nick van der Sleen de stand naar 0-2. FC Klazienaveen was voetballend duidelijke de betere ploeg en in de 22e minuut was het weer raak. Na was het aanvoerder Patrick Bloemberg die vanuit een hoekschop de bal hoog bij de tweede paal binnenschoot. 0-3.

In de 27e minuut werd het nog erger voor DZOH. Farid Boughaleb werd door aanvoerder Patrick Bloemberg onderuit gehaald. Scheidsrechter Tempel verzuimde echter te fluiten. Boughaleb trapte daarna na op Bloemberg en kreeg rood. Met nog een uur te spelen moest DZOH met een man minder verder tegen een sterk spelend FC Klazienaveen. Nog voor de thee werd dat ook op het scorebord duidelijk. In de 35e minuut Werd een vrije bal van Patrick Bloemberg door DZOH doelman Bas Koopman wel afgeweerd maar de afvallende bal werd door Nick van der Sleen binnen getikt. 0-4. Twee minuten later is het Bastin Boer die een goed aanval van DZOH met een doelpunt bekroond. 1-4.

FC Klazienaveen kwam na een minuut of vijf op 1-5. Tom Lambers plaatste halverwege de helft van DZOH een vrije bal haarzuiver op het koppie van aanvoerder Bloemberg en weer was de matig keepende doelman Bas Koopman geklopt. 1-5. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft liet FC Klazienaveen de teugels iets vieren. DZOH had optisch een overwicht en probeerde het nog wel, maar FC Klazienaveen bepaalde de eindstand op 1-6.

Tom Lambers(12) gaat hier weer het duel aan met Max Vestering(2) van DZOH terwijl Stan Kroeze (6) en scheidsrechter Agricola aandachtig toekijken. (foto Bennie Wolbers)