Erica'86 2 verder in de beker na strafschoppen

ERICA - Als afsluiter van de prima verlopen eerste seizoenshelft van Erica '86 2, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd in de tweede ronde van de beker op het programma. 86 (middenmoter in de 5e klasse) kreeg de koploper uit de 4e klasse Angelslo 2 op bezoek. Angelslo was uiteraard de favoriet maar 86 kon moed putten uit de prima reeks van de laatste weken en was daarom bij voorbaat niet kansloos.

Trainer Dennis Knigge had zijn ploeg daarom ook het veld ingestuurd met de opdracht om vooral niet bang te zijn en een lekkere pot voetbal op de mat te leggen.

In de eerste 10 minuten was terug te zien dat Angelslo enkele goede voetballers in het team had en deze ploeg had. Er werd een goede kans gecreëerd die prima door keeper Saaltink werd gered. Na deze periode waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. Angelslo had meer balbezit, maar 86 had weinig moeite om overeind te blijven. Na 25 minuten wist 86 zelfs te scoren. Na een afgeslagen aanval van Angelslo kreeg Martijn Doek de bal aangespeeld en hij gaf een uitstekende dieptepass op Patrick Blok die de verdedigers zijn hielen liet zien. Vanaf grote afstand wist hij de keeper met een prachtige stift te verschalken.

Angelslo liet dit niet op zich zitten en schakelde een tandje bij. Enkele aanvallen werden opgezet en bij een van deze aanvallen kreeg laatste man Kupers de bal ongelukkig tegen zijn arm en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop geven. Deze werd benut en zo was het weer gelijk. Meteen na de gelijkmaker kreeg 86 een grote kans op de voorsprong. Deze keer was het Blok die Doek bediende, Doek wist de bal op 5 meter van het doel net niet goed te controleren en daardoor kon zijn inzet gestopt worden.

In de tweede helft was het niveauverschil tussen de beide ploegen beter te zien. Angelslo speelde nog meer op de aanval maar behoudens een bal op de paal, kon keeper Saaltink redelijk simpel zijn doel schoon houden. De grootste kans van de tweede helft was voor 86. Wederom Blok kon alleen op de keeper af, maar vlak voordat hij wilde uithalen zorgde een polletje ervoor dat de bal omhoog ging en daardoor ging zijn inzet nipt over. In de laatste minuten was het nog even alle hens aan dek voor 86 maar de 1-1 werd ook de eindstand. Tijd voor strafschoppen.

Angelslo mocht beginnen aan de serie maar keeper Saaltink toonde zich een ware penaltykiller door de inzet te stoppen. Jasper Hogenberg scoorde wel en zo stond het 1-0. Saaltink had ook bijna de tweede strafschop te pakken, echter slipte de bal onder hem door. David de Kroon scoorde beheerst en zo stond het 2-1.

In de derde ronde benutten zowel Angelslo als 86 in de persoon van Kupers de strafschop met een 3-2 tussenstand als gevolg. Toen Saaltink zijn tweede strafschop van de middag wist te stoppen was het aan Patrick Blok om de wedstrijd te beslissen. Hij faalde niet en zo werd de serie met een 4-2 score in het voordeel van 86 beslecht. Een uitstekend resultaat voor de ploeg van trainer Knigge. Op naar de volgende ronde.