SVBO pakt puntje bij koploper Hoogeveen

HOOGEVEEN – In de zondag 1e klasse F wist SVBO in Hoogeveen een puntje te pakken van koploper Hoogeveen. Hoogeveen trainer Nico Haak moest het doen zonder zijn topscorer Marco Hartman die de voorkeur gaf aan een wintersportvakantie met vrienden. Bij de bezoekers uit Barger Oosterveld waren er ook personele problemen.

Trainer Rolf Veneboer was bijna de gehele week bezig geweest om door allerlei omstandigheden een goed elftal het veld in te kunnen sturen. Wie echter te laat op sportpark Bentinckspark arriveerde miste wel de openingstreffer van Hoogeveen. Shakki Mohamed profiteerde optimaal van een fout van Davy Wessels. 1-0.

In een leuke openingsfase kreeg ook SVBO kansen. Hoogeveen doelman Nick Borgman reageerde attent op een kopbal van Twan Waidijk. Halverwege de eerste helft werd de wedstrijd minder boeiend en maakten beide ploegen veel fouten. Ruststand 1-0. In het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg drie kansen, maar doelman Lennon Ebeltjes en de paal stonden een treffer in de weg. In de 57e minuut kwam SVBO 1-1.

Andy Kreeft beoordeelde een voorzet van Quentin Brands helemaal verkeerd, waarna Dylan Wessels zijn foutje in de eerste minuut weer goed maakte en koelbloedig de 1-1 binnenschoot. In het vervolg van de wedstrijd probeerde Hoogeveen nog wel de volle winst te pakken, maar SVBO hield defensief goed stand. Eindstand 1-1.

Dylan Wessels, die de 1-1 scoorde, probeert hier een aanvaller van Hoogeveen de doorgang te beletten. (foto Gerjo Stegeman)