vv Emmen na winst op Nieuw Buinen weer aansluiting

EMMEN – In de zondag 1e klasse F is vv Emmen door de 2-1 zege op Nieuw Buinen weer een terug in de titelstrijd van de 1e klasse F. De ploeg van trainer Hendrik Oosting staat door het 1-1 gelijke spel van Hoogeveen op eigen veld tegen SVBO vijf punten achter de koploper. vv Emmen kwam sterk uit de startblokken op het kunstgras van buurman FC Emmen en binnen een kwartier stond het al 2-0.

Jordy Gierveld scoorde in de 8e minuut met een fraai afstandsschot de 1-0 en Sem Nijkamp was in de 18e minuut succesvol vanaf 11 meter. 2-0. Nieuw Buinen kwam via Robert Hamming op 2-1 weer terug in de wedstrijd, maar kort daarna kreeg Emmen een unieke kans om de marge weer naar twee te brengen.

Een overtreding van Nick Berends op de razendsnelle Raphael Ngendakumana betekende de tweede strafschop voor de thuisclub, maar Sem Nijkamp zag zijn inzet gekeerd door Nieuw Buinen-doelman Brian de Jonge. In de tweede helft vergat Emmen te voetballen en knokte Nieuw Buinen zich helemaal terug in de wedstrijd.

Kansen kwamen er ook voor de oranjehemden, maar tot tweemaal toe kreeg centrumspits Ezra Abbas de bal niet tegen de touwen. Eindstand 2-1. Vv Emmen kan aanstaande zondag de achterstand nog verder terugbrengen als het op bezoek gaat bij koploper Hoogeveen.