Sc Erica kan punten niet in huis houden

ERICA – In de zondag 2e klasse L liep Sc Erica op eigen veld tegen Raptim een 2-1 nederlaag op. Het lager geplaatste Raptim boekte daarmee haar tweede opeenvolgende zege. De thuisclub kwam wel al in de derde minuut op voorsprong. Op aangeven van Kjeld Huls scoorde Pelle de Vries de openingstreffer. 1-0. Ook na deze voorsprong bleef Sc Erica de bovenliggende partij.

De ploeg van trainer Claus Boekweg trok tegen Raptim in een hoog tempo ten strijde. De gasten uit Coevorden mochten doelman Sander Bunskoek wel bedanken dat de schade niet verder opliep. De keeper hield Raptim met enkele goede reddingen op de been. Na twintig minuten ontspon zich een duel met kansen over en weer. Doelpunten vielen er niet meer voor de thee.

In de tweede helft kwam Raptim snel tot succes.via een doelpunt van Floris-Jan van de Hout. 1-1. Sc Erica kwam vlak daarna bijna weer de leiding door Niek Rolink. Hij omspeelde doelman Bunskoek, maar zijn voorzet kreeg geen goede afronding. Onder aanvoering van Van de Hout wist Raptim uiteindelijk wel te scoren.

De uitblinker tekende voor de 1-2 met een prachtige pegel vanaf de rand van het strafschopgebied. In het laatste deel van de wedstrijd was probeerde SC Erica het nog wel, maar was niet meer in staat om de nederlaag nog af te wenden. Eindstand 1-2.