De oprichting van Naoberschap United!

EMMEN -


Veel bedrijven doen nagenoeg niets tot helemaal niets aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daar waar ze het best graag willen, doch niet weten hoe het vorm te geven of soms als bedrijf alleen ook te klein zijn.
Sommige bedrijven doen daarom maar niets en anderen geven 50 euro aan de Invalidenbond en 50 euro aan de Vrouwenbond. Daar waar al die 50 euro’s los van elkaar geen zoden aan de dijk zetten, kun je beter kracht bundelen, want samen sta je sterk en kun je een vuist maken! Daarnaast is het overigens zo dat bedrijven een MVO-beleid moeten kunnen overleggen indien ze mee willen doen aan een aanbesteding van een gemeente, provincie of landelijke overheid.

Om bedrijven te helpen MVO te bedrijven én omdat gebundelde krachten veel meer opleveren, gaat FC Emmen de Stichting Naoberschap United oprichten. Bedrijven kunnen hun karretje hierbij aanhaken, door lid of partner te worden en de stichting Naoberschap United voert daarna met spelers, trainers en medewerkers van FC Emmen de MVO-projecten uit voor de aangesloten bedrijven. De aangesloten bedrijven ontvangen een certificaat, waarmee ze dus hun MVO-beleid aan kunnen tonen. De invulling hiervan is op deze wijze een uniek concept in Nederland!

Dat het uitvoeren van MVO-projecten niet onbekend terrein is voor FC Emmen moge blijken uit de vele projecten die er de afgelopen jaren al uitgevoerd zijn. Een bloemlezing treft u aan in de brochure (bijgevoegd als extra bijlage). Onder andere de goede doelen-projecten voor ALS Nederland, KWF Samenloop voor Hoop, maar recent ook nog de Vluchtelingen CUP (zie pagina 22) en ook de Blinden-tribune (in samenwerking met Emmtec, zie pagina 23).
Het voltallig bestuur van Naoberschap United. V.l.n.r.: Willem Bierens, Eric van Oosterhout, Gezienes Evenhuis, Henk Eising, Maureen Nederhoed, Cor van der Haar, Jan Zwiers en Hans Boers.

Aanvullende informatie: Het ondertekenen van de stichtingsakte vindt tussen 19.15 uur en 19.30 uur plaats in het Jupiler Businesscafé in Stadion de Oude Meerdijk voorafgaand aan FC Emmen – Jong AZ.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda