Zaalhonkbal Bedrocks.

BREMEN - Tijdens een honkbal-indoortoernooi in Bremen zijn de mannen van Bedrocks op de 7e plaats geëindigd in een deelnemersveld van 12 teams. In noord Duitsland worden tijdens de winter regelmatig dit soort indoortoernooien gespeeld. Dat de Emmer honkballers hiermee weinig ervaring hebben was dan ook goed te zien. Zo moet er een bal opgegooid worden die vervolgens geslagen moet worden.


Het hoog en ver willen slaan van deze ballen levert in een kleine hal een probleem op. Of de bal raakt het dak wat een uit betekend, of de bal wordt makkelijk gevangen, en dan is de slagman ook uit. In de verdediging moeten er hele snelle beslissingen worden genomen waar de actie gemaakt gaat worden.


Pas in de tweede helft van de poule fase kregen de Emmenaren de fijne kneepjes door en werden de broodnodige overwinningen gehaald waardoor alsnog om de 7e en 8ste plaats moest worden gestreden. Caribe uit Groningen was hier de tegenstander. Op het spervuur van de (inmiddels) harde lage ballen van Bedrocks had Caribe geen weerwoord. Bedrocks won overtuigend met 14-3.

Oefenduels

In aanloop naar de competitie die in april van start gaat zijn er een aantal oefenwedstrijden gepland. Komende zondag spelen de Heren van Bedrocks hun eerste oefenwedstrijd op het vertrouwde honkbalveld op de Meerdijk om 14.30 tegen de Blokes uit Veendam. Voorafgaand om 11 uur spelen Heren 2 in Emmen hun eerste oefenwedstrijd tegen Caps uit Hoogeveen. (foto’s Erik Eilering)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda