Schoonebeek houdt stand tegen koploper WKE-16

SCHOONEBEEK - Voor aanvang van de wedstrijd Schoonebeek – WKE werd er op verzoek van WKE een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van het 6-jarig dochtertje van oud speler van WKE Antoine van der Linden. Ook werd er met rouwbanden gespeeld.

De eerste helft won de fysieke kracht van Schoonebeek, ook mede doordat WKE meeging in deze fysieke strijd en te veel liep met de bal. Toch was het WKE dat de grootste kans kreeg. Ferdy Poelman kon alleen op het doel af, maar strandde op de voortreffelijke doelman Martin Berens. In de 28e minuut kwam Schoonebeek op 1-0.

Een mooie aanval over rechts kwam bij Ruben Hoek terecht en die schoof met de binnenkant de bal in de linker hoek. 1-0 en dat werd tevens de ruststand. Was de 1e helft voor Schoonebeek, de 2e helft was voor WKE dat op jacht ging naar de gelijkmaker. In de 58e minuut was Henk Bakker dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging net naast, maar in de 63ste minuut was het dan toch de WKE aanvoerder die geheel vrijstaand een voorzet van rechts met binnenkant links binnen schoot.

WKE ging vanaf dat moment voor de winst en trainer Hans Kamphuis wisselde aanvallend door Jozef Brink in te brengen als spits voor rechtsback Wesley Stobbe, maar gescoord werd er niet meer. Door dit 1-1 gelijke spel is Titan dat van EHS 85 won WKE op 2 punten genaderd en blijft de afstand met Schoonebeek 4 punten.